Corespondență exclusivă de la Watches & Wonders 2024 – I

Cu ajutorul lui Dan Vardie, fondatorul, redactorul-șef și editorul Temporis, vă ținem la curent cu toate
noutățile și premierele de la cel mai prestigios Salon de orologerie, Watches & Wonders, în ediția sa din
2024. De la noile colecții de ceasuri de la mărci de renume, la tehnologiile de vârf și designurile revoluționare, Temporis este sursa avizată pentru a vă oferi toate detaliile esențiale despre Watches & Wonders 2024.

La Watches & Wonders 2024, Hermès a dezvăluit o serie de ceasuri cu totul și cu totul speciale, fiecare capturând într-o manieră aparte moștenirea mărcii în ceea ce privește eleganța și inovația în orologeria de prestigiu.

Hermes Arceau Duc Attelé este o mărturie a moștenirii ecvestre a Hermès. Dispune de un tourbillon triplu pe trei axe sofisticat și un minute repeater cu detalii inspirate de echitație. Carcasa sa din titan polișat de grad 5 măsoară 43 mm în diametru, iar rezistența la apă atinge 3 bari. Este ancorat ferm la încheietura mâinii cu o curea de piele mată de culoare antracit, prevăzută cu o cataramă pliabilă din titan.

20240409 105458

Hermes Arceau Chorus Stellarum: Acest ceas cu tematică cosmică strălucește datorită cadranului său emailat și încrustat cu diamante. Oferă o privire asupra cosmosului prin designul meticulos al cadranului, pe care tronează mândru o cabalină cu tente mitologice. Cu o rezervă de mers de 50 de ore, asigurată de calibrul H1837, această piesă va fi disponibilă într-o ediție limitată de doar 6 exemplare.

20240409 105021

Hublot a venit la Watches and Wonders 2024 cu o avalanșă de noutăți, ce se remarcă ca întotdeauna printr-un design cu tușe neconvenționale și performanțe pe măsură. Noul Spirit of Big Bang Tourbillon 5-Day Power Reserve se remarcă prin carcasa rectangulară cu diametru de 42 mm, care reunește fibra de carbon și fibra de sticlă într-un melanj negru-oranj foarte atrăgător. Ora este afișată într-o manieră descentrată, contribuind astfel la aspectul puternic neconvențional al ceasului.

20240409 093731 1

Hublot Big Bang MP-11 Power Reserve 14 Days Water Blue Sapphire este un ceas remarcabil, disponibil într-o ediție limitată de 50 de piese, care îmbină tehnologia avansată cu eleganța. Carcasa sa este realizată din safir albastru, un material transparent și robust. Bezelul lucios și spatele carcasei înconjurat de un cristal de safir completează designul sofisticat al noii creații Hublot, capabilă de o rezervă de mers remarcabilă, de 14 zile, mulțumită calibrului HUB9011, care integrează șapte barilete dispuse în serie. u o înălțime convențională de 10,9 mm, cele șapte butoaie sunt coaxiale și verticale, fiind poziționate în fața mecanismului, la un unghi de 90° față de acesta. Indicatorul pentru rezerva de energie este poziționat la ora 8, iar ceasul se remontează manual prin intermediul coroanei mari canelate.

20240409 092732 (1)

La Watches and Wonders 2024, Montblanc a lansat o ediție limitată impresionantă a ceasului 1858 Geosphere 0 Oxygen, care se remarcă prin noul material al carcasei, numit CARBO₂, este creat printr-un proces inovator care captează CO₂ din producția de biogaz și deșeurile minerale provenite din fabricile de reciclare. Pulberea obținută, care conține CO₂ (CACO₃), este apoi combinată cu fibră de carbon ultra-ușoară și rezistentă. Rezultatul este un material compozit inovator, care se remarcă printr-un aspect adaptat spiritului temerar al mărcii Montblanc.

Montblanc Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph este numit după Nicolas Rieussec, inventatorul primului stilou cu cerneală în 1821. Carcasa sa este realizată din oțel inoxidabil și are un diametru de 43 mm. Ceasul vine cu o curea neagră din piele de vițel, interschimbabilă, cu aspect de aligator. Cadranul negru este decorat cu imprimări luminescente care dezvăluie un plan al instrumentului de scris Meisterstück datat din 1920 și planuri din tabelul de dimensiuni al emblemei Montblanc acoperite de zăpadă, care se găsește pe vârful fiecărui capac al instrumentelor de scris Meisterstück și pe coroana ceasurilor Montblanc. Ceasul este echipat cu mecanismul Manufacture monopusher chronograph MB R200, care poate fi observat prin spatele transparent al carcasei. Oscilatorul mecanismului prezintă un subtil 8, inspirat de mișcările de caligrafie. Acest ceas este disponibil într-o ediție limitată de 500 de piese.

Parmigiani Fleurier a reintrodus recent colecția Toric în catalogul său, după o pauză de câțiva ani. Această colecție de ceasuri este inspirată de ceasurile de buzunar legendare Minerva și cronografele din anii 1920 și 1930, inițial concepute pentru uz militar datorită preciziei și robusteții lor. Toric Petite Seconde este una dintre noile piese din această colecție. Aceste ceasuri sunt disponibile în carcase din aur roz sau platină de 40,6 mm și prezintă un design simplu, cu o cochetă fereastră small seconds. Cu toate acestea, privite din spate, prezintă un mecanism uimitor realizat cu punți solide din aur, cu un design remarcabil. Există două variante: una cu cadran „sand gold” și carcasă din aur roz de 18 carate și alta cu cadran verde numit „grey celadon” și carcasă din platină de 950. La doar 8,8 mm grosime, acestea sunt ceasuri elegante, potrivite pentru ocazii speciale, datorită mecanismului cu întoarcere manuală PF780.

Ceasul Lady Arpels Jour Enchanté este o capodoperă a casei Van Cleef & Arpels, care își găsește inspirația în frumusețea naturii și în ciclul ei constant de renaștere. În centrul acestei creații se află o zână care adună flori sub razele dimineții soarelui, într-o scenă tridimensională plasată într-o carcasă de 41mm. Ceasul Lady Arpels Jour Enchanté este o piesă din colecția Extraordinary Dials, cu o carcasă de 41mm placată cu rodiu din aur alb de 18K, încrustată cu diamante rotunde. Această piesă va fi disponibilă într-o ediție limitată de doar 8 piese.

20240409 114329

Lady Arpels Jour Nuit este o creație remarcabilă a casei Van Cleef & Arpels, care își trage inspirația din cosmos. Ceasul Lady Arpels Jour Nuit are o carcasă de 38 mm, placată cu rodiu din aur alb de 18K, încrustată cu diamante rotunde. Cadranul este realizat din sticlă aventurin de culoare albastră, iar soarele este realizat din aur galben de 18K, împodobit cu diamante rotunde și safire galbene. Ceasul are o curea de aligator albastru lucios, interschimbabilă, și o cataramă interschimbabilă din aur alb de 18K placat cu rodiu, încrustată cu diamante rotunde.

20240409 112430

Ceasul Chronomètre FB RES de la Ferdinand Berthoud este o capodoperă a ceasornicăriei, care își trage inspirația din cronometrele marine ale lui Ferdinand Berthoud. Ceasul Chronomètre FB RES de la Ferdinand Berthoud oferă un nivel de personalizare fără precedent pentru marca Ferdinand Berthoud1. Acest ceas poate fi personalizat într-o varietate de moduri, inclusiv forma carcasei, materialul, culoarea cadranului și finisajele. Cu un configurator online care oferă peste 200 de variații, doar 38 de mecanisme vor fi produse, asigurând astfel o exclusivitate fără precedent a noului orologiu modular Ferdinand Berthoud.

20240409 151220
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322