Complicația calendar anual Patek Philippe 5396R Blue Dial

Calendarul Patek Philippe 5396R anual este o versiune intermediară a complicației calendarului anual, care include atât ferestre cât și un sub-cadran pentru a afișa indicațiile. Noutatea principală se referă la noua culoare adoptată de cadran, combinată cu tonul cald al aurului roșu pentru a crea un ceas distinctiv și mai puțin convențional.

Afișajul calendarului anual Patek Philippe 5396R este un amestec de elemente din clasicul 5146, mai modernul 5205 și unele calendare perpetue (cum ar fi cel introdus recent 5320). Pe de o parte, încă mai are un sub-cadran la ora 6, cu o fază lunară și o indicație de 24 de ore. Apoi, înlocuiește sub-cadranul tradițional cu indicații prin ferestre, oferind o citire clară și instantanee, făcând cadranul mai aerisit. Ziua săptămânii și ferestrele lunare sunt plasate la ora 12, la fel ca și calendarele vintage triple.

Rezultatul este un cadran care este superb echilibrat, deschis și relativ curat. Toate elementele sunt poziționate pe axa orelor 12 – 6. În această ediție, indicii sunt aplicații fațete, cu un vârf triunghiular – unele ediții ale modelului 5396 pot fi dotate cu numere Breguet. Unele puncte de aur indică, de asemenea, minutele, din nou o caracteristică tradițională Patek.

Sub capota modelului 5396R este calibrul 324, un motor cu auto-înfășurare cu un rotor central de aur de 21k. Acest mecanism echipează mai multe ceasuri din colecție (inclusiv Nautilus sau Aquanaut). Perfect decorat, cu caracteristici moderne (echilibrul Gyromax și izvorul de siliciu Spiromax de siliciu, frecvența de 4Hz), este o mișcare plăcută de a privi și de a folosi. O mică dezamăgire: lungimea rezervelor de putere, de la 35h la 45h. Chiar dacă acest ceas este automat, este destul de scurt. O rezervă de putere mai lungă ar împiedica prea multe ajustări.

Acest calendar anual al companiei Patek Philippe 5396R costă în jur de 42.300 franci elvețieni.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322