Chronoswiss - Cellini ceasuri (2)

Chronoswiss a intrat oficial pe piața din România

Legată ombilical de numele creatorului său, Gerd Rüdiger Lang, casa Chronoswiss este cunoscută în special pentru  faimosul său „Regulateur”, însă în ultimii ani oferta manufacturii a crescut rapid, în colecția din 2019 existând nume precum Regulator Classic, Flying Grand Regulator Skeleton, Grand Regulator sau Sirius Chronograph Moon Phase. Astăzi, Chronoswiss și-a prezentat oficial la București cele mai noi creații.

Disponibile în România, exclusiv, în boutique-ul Cellini din Băneasa Shopping Mall, ceasurile Chronoswiss atrag printr-un design elegant și, în același timp, aparte. Printre cele mai noi produse ale mărcii se numără Flying Grand Regulator, Flying Grand Regulator Skeleton, Flying Regulator Night and Day Anniversary Edition, Flying Regulator Open Gear Anniversary Edition și Sirius Chronograph Moon Phase. Alături de acestea pot fi descoperite în boutique-ul Cellini și Flying Grand Regulator Open Gear ReSec, dar mai ales, Regulator Classic.

Istoria casei Chronoswiss este direct legată de fondatorul său, Gerd Rüdiger Lang. După ucenicie, acesta și-a început activitatea de ceasornicar în cadrul companiei Heuer (actuala TAG Heuer) în 1964. Martor al creării cronografului automatic de către Heuer și Breitling, el a rămas pasionat de astfel de piese. Când firma germană Heuer a decis să părăsească Germania pentru Elveția, Lang a decis să o ia pe propriul drum. Astfel, în 1982, Gerd Rüdiger Lang deschide primul său atelier la Munchen, un pas îndrăzneț dacă avem în vedere că industria ceasurilor se afla în plină criză a quartz-ului. Doi ani mai târziu este înregistrat oficial numele Chronoswiss (format din grecescul chronos și elvețianul swiss). Apoi, în 1987, este prezentat „Regulateur”, cel mai cunoscut ceas al manufacturii. În 2012, familia Ebstein cumpără întreaga afacere Chronoswiss, însă Gerd Rüdiger Lang rămâne principalul creator de ceasuri al mărcii lucrând în continuare la piese tot mai interesante. Sediul firmei este mutat la Lucerna, oraș în care, începând cu 2014, se află cartierul general al Chronoswiss.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322