Christophe Claret Poker – Gaming haute horlogerie

La prima vedere, Poker pare un ceas Haute Horologerie, cu cadranul desenat pentru pasionaţii jocurilor de cărţi, poker în special. Doar că este mult mai mult de atât, este ceas şi masă de joc în acelaşi timp, pentru că sistemul este funcţional şi îţi permite să joci efectiv poker, alături de alţi doi jucători.

ChristopheClaret_Poker_RectoVerso art1Calibrul PCK05, mecanic, cu întoarcere automată este de o complexitate teribilă. De fapt, Poker este cel mai complicat ceas produs de Christophe Claret şi, probabil, cel mai sofisticat ceas de gaming din lume. Chiar dacă este al treilea ceas de acest gen din gama producătorului elveţian, Poker a fost gândit primul, în 2011 existând deja un prototip funcţional. Provocarea tehnică a fost însă imensă, aşa că a mai fost nevoie de încă doi ani până cînd mecanismul a fost dus la perfecţiune. Dezvoltarea acestuia a fost pe atât de dificilă pe cât de simplă este organizarea jocului pe o masă, le place să spună celor de la Christophe Claret.

Rezultatul este un ansamblu cu 655 componente, care asigură o rezervă de putere de 72 de ore, pentru serile lungi petrecute la masa de joc sau… la ceasul de joc. Aşa complex cum este, Poker oferă doar posibiliatea de a juca Texas Hold’em, cu 32.768 de combinaţii posibile pentru un jucător, respectiv 98.304 combinaţii pentru trei jucători. Sistemul a fost conceput în aşa fel încât toţi cei trei să aibă şanse cât mai apropiate pentru a câştiga.

Cadranul ceasului arată exact cum se desfăşoară jocul, cărţile fiind „făcute” şi împărţite prin apăsarea unui buton care pune în mişcare nişte cercuri concentrice pe care sunt imprimate cărţile. Acestea se opresc la întâmplare, fără să existe posibilitea de a anticipa vreodată combinaţia afişată. Bineînţeles, în funcţie de poziţia ceasului şi a jucătorilor, cărţile fiecăruia sunt invizibile celorlalţi printr-un sistem de mici panouri inclinate la unghiul potrivit.

ChristopheClaret_Poker_Verso art2O altă inovaţie (patentată) a ceasului constă în sunetul cathedral gong, care se aude la fiecare apăsare de buton. Şi pentru a intra şi mai veridic în lumea casinourilor, o gură de aer clad pe geamul din cristal de safir face saă apară pe geam o pin-up girl.

Jocul de poker nu e tot ce poate face acest ceas. Pe spate există o ruletă, de fapt designul special al rotorului oscilant, nu în premieră, pentru că a mai apărut şi la modelul 21 Blackjack. Oricum, aceasta fascinează în continuare. Se învârte prin una sau două mişcări, apoi se opreşte şi o săgeată arată unul din cele 37 de numere ale ruletei.

Christophe Claret Poker este disponibil în două versiuni, titaniu cu PVD şi aur alb sau titaniu cu PVD şi aur roşu. Cureaua este din piele neagră de aligator, cu cusături roşii. Pentru fiecare versiune de material vor fi produse doar 20 de exemplare, iar preţul este estimat la aproape 200.000 de dolari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322