Christophe Claret Aventicum – Omagiu Romei Antice

Cei de la Christophe Claret sunt recunoscuți pentru piesele lor foarte complicate, în special ultimele adiții, cum ar fi Poker, un ceas pe care chiar poți juca poker. Acum însă, casa orologeră s-a întors puțin către istorie, mai exact fascinanta istorie a Romei Antice.

ChristopheClaret_Aventicum art1

Christophe Claret propune modelul Aventicum tuturor celor pentru care istoria și cultura romană reprezintă o continuă fascinație. Și n-au făcut-o oricum, ci cu un efect vizual folosit pentru prima dată în orologerie. Vedeși în poze cum în centrul cadranului pare că plutește bustul unui împărat roman. Este vorba de Marcus Aurelius, iar bustul nu este deloc atât de mare pe cât pare. Are mai puțin de 3 mm, dar își dublează dimensiunea datorită efectului optic generat de două oglinzi speciale. Se creează astfel o imagine 3D, care dă senzația că bustul este mult mai mare și levitează cumva nenatural. Christophe Claret spune că nu a fost deloc ușor să obțină o altfel de imagine, dar rezultatul este fascinant.

ChristopheClaret_Aventicumart2

Și pentru că centrul cadranului este “sediul” acestui sistem de oglinzi numit mirascop, ora și minutul sunt arătate de două indicatoare periferice, plasate pe discuri atent camuflate. Cum nu s-a putut abține de la a implementa un joc, cât de mic, casa orologeră propune o întrecere de care romane pe spatele ceasului, startul fiind dat de o scuturare a acestuia.

Christophe Claret Aventicum va fi produs în 68 de exemplare din aur roșu și 38 de exemplare din aur alb. Prețul este de aproximativ 52.000 euro fără TVA.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322