Casio lansează G-Shock Utility Marble

Casio își îmbogățește linia G-Shock cu trei ceasuri noi inspirate de aspectul marmurei.

Prin culoarea sa albă, străbătută de dungi întunecate, marmura a atras atenția sculptorilor, arhitecților și a populației de milenii. Este un material legat aproape intrinsec de sentimente de putere, autoritate și lux, așa că marmura albă nu ar trebui să fie străină de lumea horologeriei de lux.

În timp ce piatra are o apariție ocazională ca material de cadran exotic, aspectul strălucitor și striat al marmurei albe și-a făcut cea mai recentă apariție în ceasornicărie într-un loc destul de neașteptat – și anume carcasa.

Casio a lansat seria Casio G-Shock Utility Marble, inclusiv Casio G-Shock DW5600WM-5, Casio G-Shock GA700WM-5A și Casio G-Shock GA2000WM-1A, care oferă o carcasă lustruit, monocrom, cu aspect de marmură.

Toate cele trei modele din colecția Casio G-Shock Utility Marble utilizează marmura în arhitectura carcasei cu patternuri diferite. G-Shock DW5600WM-5 preia forma octogonală originală G-Shock, cu o carcasă de 42,8 x 48,9 mm realizată din rășină dură.

Pentru a obține aspectul striat și pătat al marmurei, Casio a folosit o tehnică unică de turnare în care praful de marmură și rășină culori mixte au fost turnate simultan în matriță.

De asemenea, carcasa mai groasă de 53,4 mm pe 57,5 ​​mm a modelului G-Shock GA700WM-5A folosește aceeași tehnologie de turnare a rășinii de culoare mixtă, cu o interpretare mai întunecată si mai nisipoasă.

Pentru modelul G-Shock GA2000WM-1A, marca are o abordare diferită, prezentând structura carcasei de protecție a miezului de carbon de 48,7 mm pe 51,2 mm de culoare neagră și prezentând același pattern marmorat si  curea și pe cadran, un reușit contrast între cele două tonuri de culoare. La fel ca toate modelele G-Shock, toate cele trei modele din seria Utility Marble sunt rezistente la șoc și au o rezistență la apă până la adâncimi de 200 de metri.

Cadranele ambelor modele G-Shock DW5600WM-5 și G-Shock GA700WM-5A optează pentru culoarea neagră, cu reflexe albe, păstrând intactă funcționalitatea versiunilor anterioare și menținând focalizarea vizuală pe carcase și curele cu aspect marmorat.

Pe de altă parte, cadranul analog-digital al modelului G-Shock GA2000WM-1A subliniază aspectul îndrăzneț și complex prin finisaje inspirate din lumea marmurei. Segmentul central al cadranului este redat într-un alb mat, în timp ce segmentele ridicate care îl flanchează prezintă o rază de soare granulată în alb și gri, care emulează în mod liber modelul cu dungi de marmură.

Toate cele trei variante ale seriei Casio G-Shock Utility Marble prezintă mecanismele quartz standard liniei lor. Pentru G-Shock DW5600WM-5, aceasta este mișcarea digitală cuarț Casio Module 3229, cu complicații, inclusiv un cronograf de 1/100 secunde, un temporizator de 24 ore, o alarmă multifuncțională, un calendar perpetuu și o lumină de fundal.

Mecanismul quartz  analog-digital Casio Module 5522 din interiorul G-Shock GA700WM-5A oferă o gamă ușor mai largă de caracteristici, inclusiv un cronometru, patru alarme zilnice, un semnal orar, un cronograf de 1/100 secunde, temporizator de 60 de minute și un calendar perpetuu.

Pentru G-Shock GA2000WM-1A, mișcarea cuarț analogică-digitală Casio Module 5590 oferă o lumină de fundal cu LED dublu, un cronograf de 1/100 secunde, un temporizator de 24 ore, cinci alarme zilnice, un semnal orar, și un calendar perpetuu. Casio finisează fiecare dintre cele trei modele din seria G-Shock Utility Marble cu o curea din rășină cu aspect de marmură.

Deși poate nu este cea mai luxoasă utilizare a aspectului de marmură albă în ceasornicărie, seria Casio G-Shock Utility Marble oferă o alternativă distractivă și trendy a ceasurilor moderne.

Toate cele trei modele din seria Casio G-Shock Utility Marble sunt disponibile la partenerii autorizați. Modelele Casio G-Shock DW5600WM-5 și Casio G-Shock GA700WM-5A  au un preț recomandat de 110 de dolari, în timp ce Casio G-Shock GA2000WM-1A are un preț ușor mai mare, de 130 de dolari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322