Breva Genie 03, primul ceas de mână cu vitezometru mecanic

Breva Genie 03 Speedmeter - Open view - White background Crop

Text: Alex Buţu

Tânărul orologer din Elveţia fondat de Vincent Dupontreau continuă seria de inovaţii, demarată în 2013 la Baselworld. Odată cu lansarea noului model Genie 03 introduce primul ceas de mână care încorporează un vitezometru mecanic.

Până acum ceasurile de mână măsurau viteza de rulare folosind acul indicator al secundelor sau funcţia de cronograf raportate la un km sau o milă măsurate, însă acest lucru nu oferea o afişare actualizată în timp real a vitezei de deplasare. De aceea, Breva a patentat un mecanism cu 45 de subansamble pe post de anemometru, adică un instrument pentru măsurarea curenţilor slabi de aer, a cărui configuraţie este asemănătoare “cupelor Robinson” care sunt angrenate de vânt. Pentru a efectua această funcţie, mecanismul se ridică 6 mm peste nivelul carcasei ceasului, captând astfel curenţii de aer.

Acul roşu al ingeniosului mecanism va indica viteze de rulare între 20 şi 200 km/h. Afişajul vitezometrului oferă informaţia şi în mile pe oră (de la 10 la 125 mph).

Breva Genie 03 Speedmeter - Back view - White background Crop

Un alt aspect care dovedeşte precizia manufacturii Breva este faptul că ceasul Genie 03 este funcţional la scufundări în apă adâncă de până la 30 de metri chiar şi cu vitezometrul ridicat. Aceeaşi etanşeitate protejează calibrul ceasului şi de praf. Robusteţea ceasului este asigurată şi de carcasa din titan G5, care are un diametru de 44,5 mm şi o grosime de 17,5 mm cu ananometrul coborât. Mecanismele fascinate pot fi admirate prin ecranele de safir de pe faţa şi spatele carcasei.

Referitor la calibrul BRE03.001, acesta operează la 4 Hz, are 230 de componente şi oferă funcţiile de oră, minut, secundă şi afişează rezerva de putere (de până la 60 de ore), în timp ce întoarcerea se face automat.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322