Baselworld 2018 – Nord Zeitmaschine, model Crossnroll

Numele Crossnroll, purtat de noul ceas Nord  Zeitmaschine, este compus în parte din cuvântul CROSS, care descrie faptul că indicatorul rulează pe un traseu în formă de cruce. Vârful indicatorului minuscul este montat pe un diapozitiv, care se rotește înainte și înapoi pe platforma de mână, de aici cuvântul ROLL în numele ceasului.

Mecanism de afișare prin gravitație, patentat

Ore:

Discul indicator de oră este montat pe un braț pivotant, care, la rândul său, este conectat cu o cruce centrală de montare cu rulmenți cu bile. Întregul mecanism indicator de oră este montat pe ansamblul indicator. Brațul pivotant pe care este montat discul indicator de oră nu are mecanism mecanic și începe să se miște numai datorită gravitației, efectuată prin schimbarea poziției încheieturii pe care este fixat ceasul. Discul de oră în sine este acționat prin știfturi mecanice, independent de brațul pivotant. Acest mecanism de afișare prin gravitație, pentru care este în curs de examinare un brevet (nr. EP 18405009.4, anterior, CH252 / 18), facilitează ca discul indicator de oră să fie în orice poziție nedefinită geografic deasupra cadranului, ca urmare a mișcării încheieturii pe care se fixează ceasul și gravitației rezultate. Indiferent de poziția brațului pivotant cu indicatorul de oră, săgeata roșie a indicatorului de oră indică întotdeauna ora corectă a zilei, aliniată cu axa longitudinală a carcasei ceasului.

 – Afișarea orelor în legătură cu indicii orari:

Indicii de oră sunt aplicați la partea inferioară a sticlei, pentru a facilita citirea orelor din zi împreună cu indicii de oră, dacă este necesar. Prin menținerea încheieturii mâinii pe verticală, brațul pivotant se deplasează cu discul orar, condus de gravitație, în poziția dorită a indicilor de oră. Imediat ce brațul pivotant se oprește de câteva ori, este posibil să se citească orele în legătură cu indicii de oră. Mai mult decât atât, acest mecanism de indicare a orelor, efectuat prin mișcarea puternică a încheieturii mâinii, permite brațul pivotant și indicatorului de oră montat pe acesta să înceapă puternic rotirea. Brațul pivotant cu indicatorul de oră montat se poate roti prin mai multe rotații ale punctului său central de pivotare, astfel că orele sunt afișate corect în orice moment.

Minute:

Ansamblul complicat de indicator este construit astfel încât centrul de greutate să fie localizat întotdeauna exact peste punctul de pivotare central, indiferent de poziția grupului. Pentru a realiza acest lucru, alături de numeroase alte piese, 2 contragreutăți sunt montate pe capătul inferior al ansamblului indicator, care se deplasează întotdeauna în direcția opusă față de vârful indicatorului de extindere și retragere (ROLL). Aceste două contragreutăți opuse sunt conectate cu vârful indicatorului printr-un sistem de prindere. Pe lângă centrul de greutate al ansamblului de mână complet întins pe punctul de pivotare central, mecanismul este proiectat și construit astfel încât forțele gravitaționale care acționează asupra punctului de sprijin să alunece cu vârful indicatorului și contragreutățile întotdeauna se contracarează reciproc. Într-o poziție nivelată, forțele gravitaționale nu acționează asupra diapozitivului cu pointer cu vârful indicatorului și cele două contragreutăți. Cu toate acestea, forțele gravitaționale acționează asupra diapozitivului cu pointer cu vârf și contragreutăți în toate celelalte poziții posibile. În orice moment și în orice poziție posibilă a ansamblului indicator, forțele acționează reciproc una față de celălaltă. Pentru a obține toate aceste caracteristici, a fost necesară găsirea unei soluții care să ia în considerare mai mulți factori.

  1. A fost necesar să se lucreze cu o serie de materiale diferite, cum ar fi oțel, alamă, aluminiu, titan, platină etc. și densitățile lor variabile.
  2. Trebuie să se calculeze cu precizie toate punctele de pivotare și lungimile pârghiilor.
  3. În plus, volumele componentelor individuale trebuie să fie adaptate precis între ele. Utilizarea a 18 rulmenți cu bile, în total, facilitează un mecanism cu o precizie maximă și frecare minimă. Multe piese individuale ale ansamblului indicator constau din materiale foarte ușoare, cum ar fi aluminiu și titan. Cu toate acestea, pentru a obține centrul de greutate direct deasupra punctului central de pivotare, a fost necesar să se utilizeze și unul dintre cele mai grele metale. Ca atare, o greutate de echilibrare produsă din platină solidă (densitatea 20,7) este montată pe platformă în zona din față sub vârful indicatorului. Această greutate solidă de platină echilibrează structura oarecum mai mare și mai greu la capătul inferior al ansamblului indicator.

Mecanism, Nord N5

28 bijuterii din rubin și 18 lagăre cu micro-bile de precizie integrate.

Afișare

Minute: printr-un ansamblu indicator complicat, în care sunt montate 14 rulmenți cu bile și care rulează pe un traseu în formă de cruce.

Ore: prin intermediul unui braț pivotant pe care este montat discul indicator de oră. Brațul pivotant nu are o mișcare mecanică și începe să se miște doar datorită gravitației, efectuată prin schimbarea poziției încheieturii mâinii pe care este fixat ceasul. Discul de oră în sine este acționat prin știfturi mecanice, independent de brațul pivotant.

Înfășurare automată, acționată de un rotor simetric de 360 °

28800 vibrații pe oră / rezervă de putere până la 42 h / ETA2824CAS modificat

Carcasă

Este de oțel inoxidabil / bezel și cristal de safir în spate, fixat cu 8 șuruburi.

Coroană cu etanșări cu inel dublu.

Diametru 44,7 mm /grosime  15,8 mm (17,2 peste sticla) / greutate 110 grame

Geam: cristal de safir dublu convex / ambele fețe tratate antireflexie

Capac: cristal safir plat

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322