Baselworld 2018 – Bell&Ross R.S.18 Chronographe

Pentru a-și marca al treilea an de parteneriat cu Renault Sport Formula One, Bell & Ross prezintă trei cronografe de înaltă performanță.

În 2018, Bell & Ross își consolidează parteneriatul cu echipa Renault Sport Formula One ™, dezvăluind trei cronografe noi R.S.18, inspirate de noul monopost de curse. Pentru al treilea an consecutiv, Bell & Ross își demonstrează legătura cu lumea Formulei 1, printr-un parteneriat care s-a născut dintr-o pasiune comună pentru inginerie mecanică, viteză, performanță și design sportiv. Echipa Renault Sport Formula One ™ și Bell & Ross se află în aceeași clasă de excelență, luptând pentru viteză și precizie mecanică. Această serie de trei cronografe de înaltă tehnologie (BR-X1 Tourbillon Chronograph RS18, BR-X1 Cronograf RS18 și BR03-94 RS18) este prezentată la Baselworld 2018.

 Șasiul ca inpirație

În 2016, pentru a marca primul an de parteneriat cu echipa Renault Sport Formula One ™, Bell & Ross a prezentat două ceasuri în culorile negru și galben ale echipei Renault. În anul următor, Bell & Ross a prezentat trei modele care se încadrează într-un design realizat din punct de vedere tehnic, inspirat de volanul unui monopost, cu referințe subtile la cabinele aeronavelor, adevăratul ADN stilistic al firmei de ceasuri. În acest an revine cu una dintre componentele cheie ale unei mașini de Formula 1®: șasiul. Parte din structura mașinii, șasiul sprijină toate elementele sale, de la motor la caroserie. În Formula 1®, în cazul în care performanța de top este scopul final, șasiul trebuie să fie extrem de ușor și extrem de rigid. Un secret strict păzit, arhitectura sa complexă este proiectată cu atenție pentru a se potrivi cu aceste două calități, aparent contradictorii. Carcasa este pentru ceas ceea ce șasiul este pentru mașină și toate cele trei cronografe R.S.18 au fost proiectate cu accent pe performanțe ridicate, folosind materiale cu caracteristici încercate și testate. Structurile principale în care sunt montate motorul (mecanismul) și caroseria (cadranul) au toate elementele stilului de curse.

Bineînțeles, cele trei ceasuri Bell & Ross R.S.18 sunt trei cronografe mecanice: regele funcțiilor din lumea curselor auto. Măsoară intervale scurte de timp, încorporând noțiunea de viteză.

Structuri high-tech

Carcasele au fost proiectate din titan microsablat perforat, oferindu-le un aspect minimalizat și foarte modern. Acest material este bine cunoscut pentru ușurința și rigiditatea lui. Făcând cât mai ușor posibil pentru a îmbunătăți performanțele, părțile unui șasiu de Formula 1® sunt optimizate din punct de vedere tehnic.

Cronografele sunt activate cu ajutorul împingătoarelor pe cele trei modele R.S.18 evocând padelele volanului de Formula 1®. Aceste butoane împingătoare, deja prezente pe modelele BR-X1, au fost acum adaptate pentru modelul BR-03.

Dispunând, de asemenea, de un cristal anti-reflexiv de safir, cele trei cronografe sunt rezistente la uzură și asigură o lizibilitate optimă în toate situațiile, la volan sau într-o călătorie în jurul orașului. Acționând ca o caroserie a ceasului, cele trei cadrane conțin, de asemenea, și semne ale curselor cu motor. Nuanțele de culoare pentru toate funcțiile cronografului ( galben de la Renault) arată o loialitate clară față de estetica distinctivă și foarte stilizată a lumii sporturilor cu motor, a pistelor de curse și a paddock-urilor.

A fost creată o curea specială pentru această serie de trei cronografe R.S.18. Fabricată din cauciuc perforat negru, această curea oferă confort fără egal pe încheietura mâinii datorită ergonomiei sale unice și a nivelului înalt de respirabilitate.

BR 03-94 R.S.18 – Ediție limitată la 999 de piese

Dispunând de un carcasă de titan perforat, microsablat, cronograful R.S.18 BR03-94 are toate caracteristicile unui ceas sportiv, inclusiv un cadran fabricat din fibră de carbon, un material care este foarte apreciat în lumea curselor. Combinația dintre titan și carbon asigură piesei o masă redusă și rezistentă, robustețe și performanță, deziderate ale monoposturilor din F1. Angrenajul mecanismului poate fi văzut printre contoarele auxiliare ale funcției de cronograf. BR03-94 R.S.18 este animat de un calibru mecanic elvețian cu auto-înfășurare.

Ceasul dispune de o scară tahimetrică pe flanșă, permițând calculul imediat al vitezei unui autovehicul pe o anumită distanță. Pentru prima dată pe un model BR03, împingătoarele de cronograf utilizează un design rocker o trimitere la padelele de selectare a treptelor de viteză pe mașinile de Formula 1®. Pe modelul Bell & Ross BR03-94 R.S.18, acestea au fost fabricate din aluminiu roșu anodizat, un alt subtil tribut adus lumii curselor auto.

Caracteristici tehnice

Mecanism: calibru BR-CAL.301. Automat mecanic. Cristal: safir cu strat antireflexiv.

Funcții: ore, minute, secunde mici la ora 3. Dată.

Cronograf: Contor de 30 minute dispus la ora 9, cronograf central pentru secunde. Scală tahimetrică pe flanșă

Rezistența la apă: 100 de metri.

Carcasă: 42 mm diametru. Titan microsablat, împingătoare din aluminiu roșu anodizat.

Curele: cauciuc perforat negru și țesătură sintetică neagră, ultra-rezistentă.

Cadran: fibră de carbon. Numerale aplicate tratate cu Superluminova®. Plăcuțe metalice superluminova® cu indicatoare de oră și minut scheletate.

Cataramă: pin din titan microsablat.

BR-X1 R.S.18 – Ediție limitată la 250 de piese

Esența unui ceas de pilot de curse, BR-X1 R.S.18 este ultimul cronograf de înaltă tehnologie, scheletat, instrument indispensabil pentru măsurarea intervalelor scurte de cursă. O adevărată complicație a înaltei orologerii, mecanismul mecanic elvețian, cu auto-înfășurare este scheletat pentru a-i împrumuta un stil unic și puternic de înaltă tehnologie. Butoanele împingătoare sunt echipate cu o inserție din cauciuc galben care subliniază acest lucru. Contorul său de 30 de minute este evidențiat cu indici roșii. În același spirit, aplicarea numerelor stil “de curse” și scala de tahimetru galbenă, așezată pe flanșă (pentru a calcula viteza unei mașini de-a lungul unei distanțe date) ne imersează imediat în lumea pistelor ​​și a liniilor de start. În cele din urmă, pentru a asigura lizibilitate optimă, indicatoarele zvelte și indicii appliqué au fost umplute cu substanță Superluminova®.

BR-X1 Tourbillon RS18 – Ediție limitată la 20 de piese

O capodoperă a acestei serii, ceasul BR-X1 Tourbillon Chronograph R.S.18, este echipat cu un mecanism extrem de complicat, care îmbină pedigree-ul de ceasornic al turbionului de zbor cu sofisticarea sportivă a cronografului cu un singur împingător. Reducerea efectului gravitației pământului asupra mecanismului mecanic, se face printr-un turbillon ce garantează un nivel extrem de ridicat al ratei de precizie. Chronograful BR-X1 Tourbillon este echipat cu un turbion de zbor unde cușca acestuia este fixată pe o axă, dând impresia că plutește în spațiu. Cu abilitatea sa tehnică și frumusețea hipnotică, complicația turbion, care pare că zboară, este un semn distinctiv de înaltă performanță. În galben și roșu, funcțiile cronografului pot fi identificate imediat. Acest nivel ridicat de lizibilitate este îmbunătățit prin adăugarea substanței Superluminova pe indicatoare și pe indici pentru a permite citirea pe timp de noapte. Datorită cadranului său scheletat, BR-X1 Tourbillon Chronograph R.S.18 permite vederii să cuprindă angrenajul de viteze, futurist al motorului său high-tech. În universurile Formulei 1 și al orologeriei, scopul inginerilor și designerilor poate fi rezumat într-o singură frază cheie: de a împinge constant ingineria mecanică la limitele sale.

Legat de valorile de înaltă precizie și de excelență, parteneriatul dintre Bell & Ross și echipa Renault Sport Formula One ™ este o sursă continuă de inspirație și motivație pentru ambele părți. Noua serie R.S.18 încorporează această urmărire a performanței, integrând cele mai bune elemente din disciplina sportului cu motor: tehnologie, expertiză mecanică și materiale deosebite.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322