Baselworld 2009 – Valoare dincolo de bijuterii

Ulysse Nardin propune un nou Dual Time Executive, un ceas excelent pentru călatorii, care va apărea în mai începând de la 5700 euro, un preţ cât se poate de correct în raport cu valoarea mărcii. “Asta este o preocupare constantă pentru noi şi reprezintă filozofia companiei noastre de a oferi preţuri corecte în raport cu valoarea ceasurilor noastre!” ne preciză Max Bonfigli, director de zonă la manufacturier. Freak este un ceas cu complicaţii astronomice care urmăresc evoluţia soarelui şi a lunii, oferind informaţii şi despre mare. Ceasul va fi realizat în platină şi aur roz, la preţul de 54.500 euro.

 

Tot o expresie a creativităţii orologere este conceptul realizat de Tag Heur pe arhitectura lui Monaco botezat “Twenty Four”, ceas care-şi propune să “suspende” mecanismul ceasului pe patru tije realizate dintr-un polimer viscoplastic. “Un cauciuc normal nu asimilează energia în schimb acest polimer este capabil să anihileze vibraţii în zonă 1- 10 Hz. Este că şi cum am avea amortizoare la ceas!” explică Stephane Linder, Vicepreşedintele Tag Heur responsabil cu marketingul şi produsul. Noul ceas funcţionează la o frecvenţă de 5 Hz având o precizie remarcabilă. “Are o rezistenţă la şocuri de până la 24.000 g. Cu alte cuvinte, dacă ar cădea de la 20 m înălţime nu păţeşte nimic!” explică Linder. Deşi doar un concept, sunt mari şanse că să devină realitate. Anul trecut, Tag Heur a prezentat un concept de cronograf care poate măsură 1/10 dintr-o sec cu ajutorul unui cursor inelar care funcţionează după sistemul riglei geometrice care se folosea în trecut în toate calculele, până la apariţia calculatorului. “Reacţia presei, a distribuitorilor şi a publicului a fost foarte bună aşa că am trecut la fapte iar acum avem ceasul în vanzare” Linder ne-a spus şi preţurile: Grand Carrera Chrono din oţel este 7500 euro în timp ce din titan merge la 8250 euro!

 

Thierry Nataf, Preşedintele lui Zenith a facut câteva mici schimbări în sărbătorirea a 40 de ani de El Primero. “În Esperanto înseamnă <primul>. Ei bine, El Primero nu este doar primul, dar este şi cel mai precis mecanism, ceasul care nu rămâne în urmă. Un adevărat Rolls Royce al ceasurilor care a fost cumpărat de foarte multe alte case orologere. La ceasul vintage El Primero Chronograph am preluat elementele principale dar nu l-am reprodus identic. Nu vreau să-mi ucid licitaţiile cu ceasurile vechi. Nu uitaţi că am vândut un Zenith care a aparţinut lui Mahatma Ghandi cu peste 1,7 mil Euro!” afirmă energeticul preşedinte al firmei. Deşi aparţin celuiasi grup – LVMH – cele două firme au filozofii diferite cu privire la cum trebuie să arate un vintage.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322