Baselworld 2009 – Maitres du temps Chapter 2

Luna iunie a anului trecut deschidea pentru domnii Cristophe Claret, Roger Dubuis şi Peter Speake-Marin „Capitolul 1” din experimentul orolger cu numele de „Maeştrii timpului”. Întreaga lume a rămas uimită atunci de complicaţiile multiple ale ceasului proiectat de cei trei experţi. Un tur al cadranului relevă pe lângă ore şi minute, un tourbillon, un cronograf de 60 de minute, dar şi o dată cu afişaj retrograd poziţionată în dreptul orei 3.

Ceea ce uimea de la o primă vedere la acest model erau cei doi tamburi poziţionaţi diametral opus, în dreptul orelor 12 şi 6. În partea de sus, complicaţia indică fazele lunii, pentru ca rotaţia piesei de jos să schimbe numele zilei.

Pentru 2009 echipa s-a modificat, ceasornicarul Cristophe Claret făcându-i loc lui Daniel Roth în proiectarea „Capitolului 2”. Prezentat zilele acestea în cadrul salonului de la Basel, noul model Maîtres du temps e un melanj între liniile moderne, fin trasate, cu numeroase „pliuri” pe laterală şi decupaje pentru vederea tamburilor de lună şi zi. Nu atât de dezvoltat din punct de vedere tehnic ca primul, Capitolul 2 aduce totuşi o inovaţie cel puţin interesantă: discul de dată şi cele de zi şi lună se schimbă instantaneu.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322