Asaltul ceasurilor inteligente: Apple Watch vs. Competiția

Samsung Gear S, LG G Watch R, Apple Watch

Designul este un factor hotărâtor atunci când este luată în calcul ideea de a cumpăra un ceas. De orice fel. Mecanic, quartz sau smart. În această privință, Apple a dat clar lovitura. Niciunul dintre ceasurile de același fel prezente pe piață nu arată la fel de bine. Ba mai mult chiar, în majoritatea cazurilor concurenții au realizat piese prea mari sau cu o estetică îndoilenică. Apple Watch are dimensiuni cțt se poate de comune iubitorilor de ceasuri: 38 mm sau 42 mm. Prima variantă este, incontestbil și cel mai mic astfel de ceas din prezent. Tot la capitolul design poate fi inclusă și varietatea. Ceasul Apple este disponibil în trei variante, fiecare declinată în cele două dimensiuni menționate.

Funcționalitatea este un alt capitol important, iar Apple Watch are o caracteristică aparte în acest domeniu. În timp ce comenzile altor ceasuri, care folosesc sistemul Android, precum Samsung Gear S, pot fi comandate aproape exclusiv prin voce pentru că tastatura este inutilizabilă, aparatul Apple are o mulțime de comenzi pe coroană. Practic, aceasta, deși pare cea a unui ceas nomal, nu ajută la reglarea orei ci, prin rotire și apăsare, permite accesul la diferite funcții. Asta ca variantă alternativă la Siri, desigur.

Pentru pasionații de fitness este bine de știut ca ceasul Apple are cel mai performant pachet de servicii pentru astfel de activități. Conform producătorului, grație unui barometru, un accelerometru, unui GPS și a unui senzor care contorizează ritmul cardiac, poate fi monitorizată extrem de exact orice activitate sportivă.

Un alt sistem lăudat este Apple Pay, grație căruia pot fi făcute plăți. Deocamdată este singurul astfel de ceas care permite așa ceva. La nivel de compatibilitate, Apple pare depășit ușor de telefoanele cu Android însă acestea pot fi asociate doar cu aparate care utilizează sistemul 4.3 sau unul superior. Iar Apple Watch este compatibil doar cu iOS-ul de pe iPhone 5 sau iPhone 6. Cea mai bună durată de viață a bateriei este cea de la Pebble Steel însă acesta este un efect al ecranului destul de slab. Ceasul Google are nevoie de încărcare la două zile sau chiar mai puțin dacă este utilizat des ecranul, în timp ce Apple a confirmat că încărcarea zilnică va fi necesară.

Mai multe detalii despre noul Apple Watch veți putea găsi în revista TEMPORIS care apare peste doar câteva zile.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322