Arta personalizării – Bugatti Type 390

  Urmând exemplul prestigios al producătorului supermașinilor Bugatti, producătorul de ceasuri Parmigiani Fleurier ofera clienților săi posibilitatea de a personaliza exteriorul ceasului Bugatti Type 390 pentru a-și exprima propria personalitate. Modificările disponibile reflectă sensibilitățile artistice ale celor două mărci, care constituie forța parteneriatului lor, precum și fabricile lor complet independente – o condiție prealabilă pentru ca personalizările să fie posibile.

Fondatorul companiei Ettore Bugatti obișnuia să spună: “Nimic nu este prea frumos … Nimic nu este prea scump”.

Bugatti rămâne dedicat acestui spirit, producându-și  automobilele ca unicate. Configurația unui Bugatti Chiron este completat de client, împreună cu un designer de la Bugatti. Fiecare automobil Bugatti este unic și este fabricat în conformitate cu dorințele personale ale clientului. Personalizarea este o prioritate pentru Bugatti. În plus față de o gamă de bază de culori și materiale de exterior și interior, sunt posibile mii de alte combinații. Cu programul său de personalizare “La Maison Pur Sang”, Bugatti merge chiar mai departe și este aproape în măsură să satisfacă orice dorință a clientului – cu mențiunea ca instalarea într-o mașină supersport să fie fezabilă din punct de vedere tehnic și să îndeplinească cerințele de înaltă calitate ale Bugatti. Acest lucru dă drumul luxului final: o mașină unică creată pentru a reflecta gusturile șoferului și pentru a exprima personalitatea acestuia.

Prezentând o abordare la fel de exclusivistă, Parmigiani Fleurier oferă același serviciu de personalizare de vârf pentru cea mai recentă creație din această gamă de prestigiu: Bugatti Type 390.

Este  un concept de ceas cu mecanism orizontal cilindric, care imită structura unui motor de mașină . La fel ca inima modelului Bugatti Chiron, mecanismul de ceas nu poate fi personalizat deoarece asigură performanța și fiabilitatea lui Bugatti 390. Cu toate acestea, aspectul exterior  al ceasului poate fi modificat pentru a satisface dorințele particulare ale clientului. Ele încep prin selectarea materialelor de carcasă și a cataramei, precum și a curelei de piele și a cusăturii acesteia. Apoi își aleg structura de formare dorită, indicii și indicatoarele, urmată de decorarea laturilor carcasei. În cele din urmă, clientul decide culoarea cristalelor de safir care cuprind mecanismul. Combinația dintre aceste culori și texturi diferite servește pentru a prezenta ceasul și pentru a oferi un aspect cât mai diferit de cel al clienților interesați.

Bugatti Type 390 ilustrează trei fațete fundamentale ale mărcii Parmigiani Fleurier. Cu aspectul său distinctiv, ea reprezintă parteneriatul cu Bugatti, o relație construită pe dialog și creativitate. Între timp, modificările întruchipează potențialul unei manufacturi independente și valoarea adăugată exclusivă a acestui centru de excelență. În cele din urmă, cu mecanismul extraordinar, sărbătorește creativitatea lui Parmigiani Fleurier în ceasornicărie.

Un ceas unic pentru o mașină unică

Pentru a marca Salonul Internațioal Auto de la Geneva din 2018, Bugatti a prezentat o nouă versiune a lui Bugatti Chiron. Chiron Sport oferă o manevrabilitate îmbunătățită și o agilitate și mai mare, fără a schimba datele de performanță ale acestei mașini super-sportive spectaculoase. Mașina de prezentare de la Geneva este cu adevărat uimitoare într-o schemă de culori duo-ton cu vopsea roșie italiană și fibră de carbon și fibră de sticlă vizibilă pe exterior și la interior are Beluga Negru cu accente roșii.

Pentru a celebra acest model unic și a demonstra vitalitatea parteneriatului său cu Bugatti, Parmigiani Fleurier a produs un ceas, Bugatti tip 390, care adoptă caracteristicile estetice ale mașinii cu aceleași culori. Carcasa din aur alb a lui Bugatti Type 390 este asociată cu elemente de carbon negru pentru a reflecta corpul masinii si pentru a oferi ceasului aspectul rafinat. Flanșa neagră a cadranului din nichel are cifre luminescente roșii, în timp ce indicatoarele sunt împodobite  cu aceeași subastanță luminiscentă roșie. Cureaua roșie are cusături negre pentru a continua contrastele din Bugatti Chiron în jurul încheieturii.

Date tehnice:

Mecanism: PF390

Înfășurare: Manuală

Rezervă de putere: 80 de ore

Frecvență: 4 Hz – 28,800 Vib / h

Dimensiuni: 25,0 x 37,5 mm

Componente: 302

Rubine: 32

Barillete: 2 cuplate în serie

Decorare: PVD negru, punți teșite

 

Funcții

Ore, minute

Turbion de zbor de 60 de secunde

 

Carcasă

Dimensiuni: 42,2 x 57,7 mm

Carcasă articulată de 12 °

Grosime: 18,4 mm

Material: aur alb și carbon negru

Finisare: finisaj lustruit și satinat

Coroană extrasă: diametru de 10,5 mm

Cristal: 4 safire antireflexive, lupă dispusă pe colivia turbionului

Gravura pe spate: “PIECE UNIQUE” (piesă unică)

Rezistența la apă: 30 m

 

Cadran

Culoare: Negru

Indici: Aplicații placate cu rodiu; numerale cu acoperire luminescentă roșie

Finisare: Opalină

Indicatoare: Formă Delta cu acoperire luminescentă roșie

 

Curea

Material: Alcantara

Culoare: Roșu

 

Cataramă

Tip: Pliere

Material: aur alb

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322