Apple Watch a fost prezentat oficial

Apple a prezentat pe 9 septembrie, în cadrul unui eveniment grandios, noul Apple Watch și noul iPhone 6. Cum principalii concurenți pe zona de smartwatch și-au prezentat deja creațiile, toată lumea aștepta noul Apple Watch, privit ca o referință în domeniu.

Ceasul Apple are carcasă dreptunghiulară, realizată din aliaj, oțel inoxidabil sau, pentru cele mai pretențioase versiuni, suprafață din aur roz sau galben de 18k. Apple Watch este oferit în două dimensiuni ale display-ului, 38 și 42 mm și este disponibil în trei colecții: Apple Watch, Apple Watch Sport și Apple Watch Edition. Producătorul americam a creat și o întreagă gamă de curele care pot fi asortate în funcție de preferințe.

Apple Watch Apps

Printre inovațiile noului Apple Watch găsim Digital Crown, buton cu ajutorul căruia se poate naviga și se poate face zoom și scroll fără a obstrucționa ecranul. Tot acest buton are și funcția Home, dar pornește și asistentul personal Siri. Display-ul Retina integrează tehnologia Force Touch, care permite diferențierea între apăsare și atingere, ceasul fiind dotat și cu un mic difuzor prin care poți auzi alertele, nu doar simți prin vibrații.

Apple Watch art2

Personalizarea este asigurată de cele 11 fețe predefinite, de la afișaj analog la cel interactiv Timelapse, care pot fi însă completate cu notificări selectabile pentru evenimente, fazele lunii, parametrii activității fizice (inclusiv puls), etc. La nivel software, ceasul are același set de aplicații ca și iPhone, dar permite și dezvoltarea de aplicații doar pentru Apple Watch. Noul smartwatch Apple este dependent de telefonul Apple, la care se conectează prin Bluetooth, dar vine și cu Wi-Fi.

Apple Watch va fi disponibil la începutul anului viitor, la un preț de pornire de 349 de dolari. Ceasul inteligent este compatibil cu iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 și iPhone 6 Plus care rulează cea mai recentă versiune iOS 8.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322