Chronoswiss Open Gear Tourbillon aduce in rolul principal curajul de a fi indraznet prin nuanta electric blue pe care o afiseaza cu mandrie si maiestrie.
Chronoswiss a facut un nou pas in fata si a lansat Open Gear Tourbillon, un ceas care starneste interesul oricarui privitor. Cu fiecare secunda esti transpus inspre o admiratie cufundatoare in emotie. Acesta reprezinta o dovada reala a curajului. Iata de ce spunem asta.
Produs in doar 15 exemplare pentru intreg globul, Chronoswiss Open Gear Tourbillon este o manifestare neasteptata a increderii in propria capacitate de reinventare si adaptare.
Compania recunoscuta la nivel mondial pentru modelele sale Regulator a fost infiintata in anul 1983 si de-a lungul timpului a avut parte de mai multe provocari. Au fost chiar situatii cand si-au pierdut viziunea principala si au lansat produse ce nu-si gaseau in niciun fel locul pe piata. In ultimul deceniu, insa, Chronoswiss si-a redescoperit esenta. Ultima fructificare a acestei intamplari este Open Gear Tourbillon.
Daca in trecut vorbeam de un ceas al carui diametru generos facea usoara intelegerea fiecarei miscari, acum avem parte de o regandire complexa a intregului ansamblu.
Chronoswiss Open Gear Tourbillon – Regulateur Nouveau
Open Gear Tourbillon se bazeaza pe celebrul Regulateur a Tourbillon, iar acest lucru este vizibil inca de la prima zarire. Noua versiune poseda un mecanism complex, cu miscari vizibile ale acestuia datorita corpului semi-skeleton.
Impactul initial este monumental si te trimite instant cu gandul la valurile unei Mari Mediteraneene calme si primitoare. Orarul de dimensiune mica iti accentueaza ideea ca timpul trebuie observat, dar nu e necesar sa etapizezi fiecare val. Secundarul urias iti spune ca meriti sa savurezi fiecare microtranzitie cu toata placerea posibila.
Desigur, putem chiar vorbi si despre o asemanare cu fluturele Blue Morpho, a carui nuanta unica si puternica de albstru este creata fara a avea pigmenti de aceasta culoare. In realitate si in absenta totala a luminii, acesta este alb. Fascinatia nu se opreste nici aici, intrucat descoperirea individuala ramane o placere rezervata celor care-l vor purta.
Sticla de safir a ceasului este creata in laborator prin topirea oxidului de aluminiu (Al2O3), in prezenta hidrogenului si oxigenului la o temperatura de 2000 de grade Celsius. Dupa cristalizare, este taiat si prelucrat la forma dorita si dimensiunea ideala.
Mecanismul de miscare este calibrul C.303, iar privind ceasul din fata pot fi identificate 42 de parti individuale ce-l compun.
Costul lui Chronoswiss Open Gear Tourbillon este de 39.000 de dolari, adica aproximativ 33.400 de euro. Compania accepta si plata in bitcoin.