Zenith El Primero Espada STATUS

Espada STATUS este inspirat din a patra gena a ADN-ului CAESAR, ce enunta: “LifeSTATUS is more than LifeSTYLE”. Aceasta declaratie este gravata pe spatele ceasului.

Una dintre noile linii de top marca ZENITH, eleganta si clasica Espada, este dezvaluita intr-o editie limitata si totodata unica, alcatuita din zece piese diferite reunite in “Espada STATUS”.

El Primero Espada STATUS reprezinta o celebrare a colaborarii dintre prima revista de lux din Romania, CAESAR, distribuitorul nostru GALT orologerie elvetiana si ZENITH. Aceasta editie limitata reflecta valoriile marcii Zenith – autenticitate, indrazneala si placere – si reprezinta un exemplu al spiritului de creativitate si libertate pe care Zenith il infatiseaza de fiecare data in operele sale, transpunand cu regularitate codurile traditionale.”,a declarat domnul Jean-Frédéric Dufour, presedinte si CEO Zenith.

Am definit ADN-ul CAESAR in urma cu cinci ani. Pe vremea aceea, nu ne-am imaginat faptul ca exista sansa sa fi oferit un posibil raspuns fata de dezbaterea pe plan global dintre lux si lifestyle. Espada Status reprezinta expresia suprema a acestei gene transpusa la un ceas. Este un ceas pur, simplu, clasic si elegant, reprezentand simbolul LifeSTATUS. Multumita sprijinului considerabil venit din partea domnului Dufour, noi am avut posibilitatea sa concepem o serie de zece cadrane diferite apartinand aceleiasi editii limitate, ingloband astfel un caracter familial puternic. Este pentru prima data dupa un sir lung de ani cand o editie limitata dispune in profunzime de un concept unic, in ciuda faptului ca ofera un numar total de zece cadrane diferite. Doresc sa multumesc in acest fel domnului Dufour pentru faptul ca a facut posibil acest proiect fara precedent si totodata domnului Porfir Popescu pentru minunata cooperare.”, a declarat domnul Dan Vardie, fondatorul si Chairman-ul brandului CAESAR.

“Intr-o lume orologera unde tot mai multe branduri lanseaza editii limitate de cate 500, 1.000 sau 5.000 de unitati, faptul ca ZENITH si in mod special presedintele sau, domnul Jean-Frédéric Dufour, au decis sa aduca la viata ingenioasa idee de a realiza zece piese unicat sub numele Espada STATUS Limited Edition reprezinta o realizare extraordinara pentru piata noastra. Iar daca privim rezultatul final, care este o piesa fantastica, avem certitudinea valorii actuale si viitoare a acestui proiect pentru toti cunoscatorii si iubitorii de ceasuri.”,a declarat domnul Porfir Popescu, Managing Partner GALT orologerie elvetiana.

Creata in 2012, Espada a devenit in scurt timp una dintre cele mai apreciate linii marca Zenith, imbinand stilul clasic cu expertiza orologera. Purtand emblematicul mecanism El Primero, unul dintre cele mai aclamate din intreaga industrie a ceasurilor, Espada reprezinta o parte din cadrul noii strategii Zenith implementata de catre domnul Jean-Frédéric Dufour acum trei ani cand a inceput schimbarea companiei.

Elementele esentiale ale liniei Espada sunt dedicate reinterpretarii elementelor ce sunt deja prezente in mostenirea stilistica a manufacturii Zenith: carcasa rotunda, cadran moderat, indicatoare perfect lizibile si totodata 11 indecsi din rodiu, tratati cu Superluminova ce indica in mod clar ora si minutele. Secundarul, contrabalansat de simbolul Zenith in forma de stea (rosu in loc de albastru pentru Espada STATUS) mentine un dans sigur si precis in jurul cadranului  (alb simplu pentru Espada STATUS). Aceste elemente estetice sunt in echilibru perfect cu soliditatea carcasei etanse pana la 100 metri si coroana infiletata.

Dar diferenta majora o constituie cadranul. Fiecare Espada STATUS etaleaza o cifra romana in concordanta cu numarul sau in editia limitata. Fiecare piesa este unica, reusind sa pastreze insa o puternica imagine a familiei. Atentia dedicata detaliilor acestui concept s-a materializat in folosirea cifrei romane IV in locul uzualului simbol lIII ce este preferat in orologerie. Un alt exemplu il reprezinta plasarea cifrei romane III intr-o pozitie diferita fata de cea folosita de obicei, la interiorul deschiderii ferestrei pentru data si rotita la 90 de grade. Rezultatul este o editie limitata unica in intreaga industrie a ceasurilor, zece piese diferite – membri puternici ai aceleiasi familii.

Carcasa de 40 mm, din aur roz de 18k, reprezinta o alta demonstratie a stilului pur marca Zenith. Pe capac se afla o fereastra de dimensiuni mari acoperita de un cristal safir, prin care poate fi observat calibrul 4650, incluzand rotorul ce este prevazut cu o stea mare Zenith. Tot pe capac este gravata a patra gena a ADN-ului CAESAR “LifeSTATUS is more than LifeSTYLE”, si  totodata specificatia editiei limitate, precum si numarul unitatii. Exact aceeasi cifra romana de pe cadran.

Ca o premiera in Romania, lansarea editiei limitate se va desfasura la Bucuresti pe data de 27 martie, sub patronajul Excelentei sale domnul Jean-Hubert Lebet, ambasadorul confederatiei elvetiene la Bucuresti. Evenimentul extraordinar va fi onorat de prezenta domnului Jean-Frédéric Dufour, presedinte si CEO Zenith.

Pretul unui Zenith El Primero Espada STATUS limited edition este de 16.900 euro (in echivalent Lei). Acest produs este vandut in exclusivitate in cadrul magazinelor GALT orologerie elvetiana.

Fiecare unitate este insotita de un Certificat de Autenticitate unic, ce garanteaza faptul ca fiecare piesa este un produs original marca Zenith si totodata faptul ca Espada Limited Edition reprezinta o propunere “one of a kind, once in a lifetime”. Astfel, Espada Status devine un “must have” pentru orice impatimit din lumea ceasurilor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322