Parteneriatul dintre Zenith și Range Rover dă naștere unei noi piese în ediție limitată, lansată odată cu prezentarea noii generații a SUV-ului Evoque – Zenith Defy Classic Range Rover Special Edition.
Este deja binecunoscut faptul că proiectul mondial de colaborare dintre Range Rover și Zenith a luat naștere chiar în România, fiind imaginat și pus în practică chiar de Dan Vardie, editorul revistei TEMPORIS. Acesta a reușit în perioada 2014-2015, după o lungă serie de întâlniri la nivel de CEO (cu Ralf Speth, CEO Jaguar Land Rover și Aldo Magada, CEO Zenith), să pună la aceeași masă două companii uriașe, două branduri care nu au nevoie de nicio prezentare în niciun colț din lume. Așa s-a născut proiectul Zenith-Range Rover de care am scris pe larg în revistele trecute.
După lansarea în 2017 a modelului Zenith Chronomaster El Primero Range Rover Velar, acest parteneriat își scrie un nou capitol în istoria sa, prin lansarea celui de-al doilea ceas – Zenith Defy Classic Range Rover Special Edition. La fel ca și primul model, legat de lansarea lui Velar, noul ceas vine pe piață în același moment cu noul Range Rover Evoque, unul cu o mare importanță pentru constructorul britanic. Este bine știut faptul că ambele brand-uri sunt simboluri ale spiritului inovator, al dorinței de a explora noi orizonturi și teritorii și ambele au angrena¬je mecanice complexe de cel mai înalt nivel, adevărate simboluri ale luxului modern. Cu o carcasă de 41 mm, bine proporționată în lumea ceasurilor, la fel cum este și Range Rover Evoque în lumea automobilelor, Defy Classic Range Rover Special Edition va fi disponibil într-o ediție limitată de doar 200 de unități. Dacă judecăm după succesul primului ceas, care s-a vândut excepțional, ediția limitată va avea mare căutare și se va vinde rapid. Cu o structură deschisă, cu mecanismul automatic vizibil (calibru nou – Elite 670 SK), ceasul preia elemente din designul unei roți de la noul Evoque și are o rezervă de mers de minimum 48 de ore, rezistența la apă mergând până la 10 ATM.
(Articol publicat în numărul 49 al revistei Temporis, decembrie 2018 – februarie 2019. Pentru articole mai noi vă rugăm să vă abonați)