Zenith Defy 21 Felipe Pantone – echilibrul existenței

Noul model în ediție limitată Zenith Defy 21 Felipe Pantone marchează încapsularea unui design care reflectă traiul ordonat, dar efemer al umanității cu un accent delicat pus pe coloristică matematicizată.

Dacă până acum Zenith ne-a obișnuit cu faptul că majoritatea modelelor sale de succes erau axate pe apariții vintage, este posibil ca ultramodernul cronograf Defy 21 să aducă o nouă caracteristică globală pentru această marcă.

Designul plin de unghiuri care îți captează atenția, elementele colorate într-o ordine naturală, prezența celor mai noi tehnologii și precizia cu care acestea sunt așezate într-o logică conceptuală firească creează o piesă memorabilă.

Zenith Defy 21 Felipe Pantone este probabil cea mai vibrantă creație a atelierului și pata de originalitate creativă este adusă de colaborarea cu artistul argentinian Felipe Pantone care și-a impus viziunea.

Carcasa din ceramică neagră de 44 mm a modelului Zenith Defy 21 Felipe Pantone respectă aceleași principii generale ca și iterațiile anterioare, simplificând caracteristicile designului modern al ceasurilor sport integrate într-un profil mai neted, dar menținând o suprafață ascuțită și plană. În cazul în care Defy 21 Felipe Pantone se diferențiază este cu suprafața gravată, cu un model ascuțit al grilei care acoperă partea superioară a cadrului și oferă un accent distinct amestecului de suprafețe periate și șanfre lustruite pe tot restul carcasei. Celelalte gravuri sunt prezentate în fiecare dintre cele patru colțuri ale corpului principal al carcasei, specificând „FP # 1”. FP, desigur, reprezintă Felipe Pantone, numărul 1 reprezentând mișcarea El Primero din interior. Aceste marcaje gravate se vor dovedi probabil a fi o caracteristică polarizantă, fie acționând ca o semnătură a unui artist îndrăzneț și neortodox, fie întrerupând în mod deliberat fluxul vizual al liniilor.

Zenith Defy 21 Felipe Pantone – solid!

Designul cadranului semi-schelet al liniei Zenith Defy 21 a găzduit anterior o varietate de scheme de culori și interpretări, dar probabil că niciuna nu este la fel de plină de culoare și de colorat ca Defy 21 Felipe Pantone. Aproape fiecărui element al designului i s-a dat o notă personalizată inspirată de lucrările de artă luminoase și geometrice ale lui Pantone.

Receptorul cu ștafetă ia o formă zimțată unică în raport cu motivul recurent al fulgerului Pantone, cu o bandă centrală într-un finisaj PVD cu gradient curcubeu metalic unic. Pentru a realiza această tranziție lină a culorilor în PVD, Zenith a dezvoltat o metodă proprietară PVD tridimensională folosind particule de siliciu ca strat de bază. Acest gradient curcubeu este continuat în cadranul cronografului de la ora 3, unde inelul exterior curcubeu este completat de o grilă imprimată alb-negru îndrăzneață pe suprafața inferioară.

În timp ce porțiunile mai mari de culoare și textură domină scena, Zenith populează aproape fiecare piesă imobiliară vizuală cu o lovitură izbitoare colorată. Indicii înalți ai orelor aplicate sunt fiecare vopsite cu o culoare unică pentru a crea un gradient propriu de curcubeu, în timp ce mâinile subdial adaugă stropi de galben, roșu și albastru. Luat în ansamblu, efectul cadranului este departe de a fi subtil, dar este un design care atrage atenția în mod incontestabil, filtrând formele geometrice computerizate și culorile puternice ale artei pop din anii ’80 și ’90 printr-un luxos obiectiv ultramodern.

La fel ca ceilalți membri ai liniei, Zenith alimentează Defy 21 Felipe Pantone cu mișcarea automată a cronografului El Primero 9004. El Primero 9004 dispune de o pereche de scăpări independente, una acționând mișcarea de bază a ceasului la semnătura liniei El Primero, cu 36.000 bph, în timp ce a doua scăpare este dedicată numai cronografului în sine. Această a doua scăpare este o realizare cu adevărat impresionantă în horologia modernă, bătând la un incredibil 360.000 bph.

Această frecvență extrem de rapidă permite mâinii cronografului central El Primero 9004 să măture cadranul complet o dată pe secundă, permițând măsurători de 1/100 secunde cu un cronograf mecanic. De asemenea, mișcarea este certificată de cronometru pentru precizie, oferind în același timp o rezervă de putere de 50 de ore.

Prețul de pornire pentru Zenith Defy 21 Felipe Pantone este 15.970 de euro fără taxe. Vor fi produse doar 100 de exemplare.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322