Zbor frânt – MBF Only watch (galerie extinsă de imagini)

Aşa cum Vacheron Constantin a susţinut cauza ONG-ului Action d’Innocence printr-un ceas uimitor, MBF aderă la o cauză nobilă alături de multe alte ateliere de prestigiu din Elveţia.

 

Only Watch
Împreună cu artistul Sage Vaughn, “Maximilian Büsser & Friends” a reinterpretat cea de-a doua dintre Maşinile orologere din colecţia sa. Ediţie unică, ceasul va fi vândut în cadrul evenimentului “Only watch”, o licitaţie în scopuri caritabile pentru lupta împotriva unei boli din cauza căreia în Europa suferă peste 30.000 de tineri – distrofia musculară Duchenne. Boala se manifestă la copii prin slăbirea progresivă a muşchilor până la un grad maxim de invaliditate. O dată la doi ani, sub patronajul Prinţului Albert de Monaco la licitaţie participă crema orologeriei elveţiene, fiecare dintre orologerii fabricând un ceas special pentru acest eveniment. Atunci când printre participanţi se află nume precum Audemars Piguet, Blancpain, Breguet, Cartier, IWC, Omega, Patek Philippe, Tag Heuer, Zenith sau mai sus menţionatul Vacheron Constantin, nu este de mirare că suma de bani care se strânge în urma acestui eveniment s-a apropiat de 3 milioane de euro în 2008.

 

 

Colaborarea
Desenat de Vaugh, ceasul încearcă să surprindă frumuseţea şi fragilitatea copilăriei făcând în acelaşi timp trimitere la afecţiunea care poate aduce un copil în scaunul cu rotile înaintea vârstei de 12 ani. Fluturele este un simbol foarte utilizat de pictorul american, fost dependent de heroină. L-a folosit în lucrările sale pentru a simboliza scăparea de sub controlul drogurilor. Maximilian Büsser l-a cunoscut în timpul unei expoziţii, în New York, unde galeria sa de artă modernă era considerată senzaţia momentului. I-a prezentat o schiţă a ceasului şi apoi l-a lăsat pe Vaugh să o completeze cu propria viziune.

Rezultatul a fost o reinterpretare şocantă a HM2, ceasul futurist lansat de MBF în serie limitată în 2008. Un fir de sârmă ghimpată străbate cadranul modelului trecând printre cele două cadrane şi luându-i fluturaşului albastru orice speranţă de scăpare. Ca de obicei, toate componentele sunt manufacturate sau finisate manual de artiştii MBF.

 

 

 

Sage Vaughn
Sage este un artist din California care şi-a descoperit talentul la compania tatălui său. Iubitor de animale şi pasionat de grafitti în tinereţe, Vaughn îşi completează lucrările cu urme de artă urbană. Ultima sa expoziţie prezenta o viziune şocantă asupra copilăriei – copii îmbrăcaţi în costume de super-eroi, dar fără a reda nimic din inocenţa vârstei, ci mai degrabă singurătate şi înstrăinare.

 

 

Credite foto: © Galerie Bertrand & Gruner şi site-ul MBF

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322