Speake-Marin One & Two Openworked Flying Tourbillon

Watches & Wonders: Speake-Marin One & Two Openworked Flying Tourbillon

Casa Speake-Marin, acum fără fondatorul și cel al cărui nume încă îl poartă, a prezentat la Watches & Wonders două piese spectaculoase, ambele sub denumirea One & Two Openworked Flying Tourbillon.

Speake-Marin One & Two Openworked Flying Tourbillon

Pasinații de ceasuri cu tourbillon știu desigur renumele dobândit de englezul Peter Speake-Marin în domeniul acestei complicații. Este suficient să spunem că maestrul a câștigat respectul tuturor celor din industrie și, mai ales, al caesornizarilor independenți, prin îmbinarea fără cusur dintre exactitatea elvețiană a mecanismelor și designul britanic al pieselor sale.

Chiar dacă Peter, cândva invitat al Galei Temporis Awards desfășurată la București, a părăsit compania pe care el însuși a fondat-o în 2002, însă numele său și marca merg mai departe. Iar în acest an casa Speake-Marin a prezentat One & Two Openworked Flying , un ceas disponibil în două dimensiuni – 38 mm și 42 mm.

Așa cum îi stă bine unui ceas „Openworked”, cadranul este practic inexistent lăsând să se vadă o mare parte a mecanismului înnobilat cu un tourbillon „zburător”. Pe lângă complicația prezentă între orele 1 și 2 și câteva componente ale mecanismului, ceasul afișează rezerva de putere și, vizibil, numele manufacturii.

Amatorii de detalii tehnice trebuie să știe că Speake-Marin One & Two Openworked Flying Tourbillon, care este disponibil în cele două dimensiuni menționate, are o grosime de 12,35 mm, carcasă din titan, indicatoarele includ Suuper-LumiNova, rezerva de putere este de 72 de ore și este rezistent la apă până la adâncimi de 30 de metri.

Speake-Marin a promis realizarea a maximum cinci piese pentru fiecare dintre dimensiuni acestea având prețuri de 60.100 euro, respectiv, 61.500 euro.

Speake-Marin One & Two Openworked Flying Tourbillon
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322