Apple Watch Series 6 (2)

Watch Series 6, ultimul model de smartwatch de la Apple

Apple a lansat ultima generație de ceasuri smart premium, Watch Series 6. În materie de design, seria 6 nu este mult diferită de cea de anul trecut, dar la interior are mai multe noutăți, ca și opțiuni noi de personalizare.

Compania a anunțat și Apple Watch SE, o variantă mai ieftină, cu același design, dar hardware ceva mai slab. SE va costa 279 de dolari, în timp ce Watch Series 6 va costa 399 dolari.

Printre noutățile noii generații de smartwatch se numără monitorizarea somnului, posibilitatea detectării momentului în care te speli pe mâini (și cronometrează 20 de secunde) și capacitatea de a calcula valoarea VO2 Max (nivelul de oxigen consumat în timpul exercițiilor fizice) folosind senzorii deja disponibili.

Ceasul este echipat cu noul chipset Apple S6, un procesor dual-core realizat pe aceeași tehnologie precum Apple A13 din iPhone 11. Procesorul ar trebui să fie cu 20% mai rapid decât modelul precedent.

Senzori noi

Au apărut și doi senzori noi: un oximetru care detectează nivelul de oxigen din sânge, care emite o lumină roșie, față de cea verde a senzorului de puls, și un altimetru care este permanent pornit.

Pe partea de personalizare, Watch Series 6 vine cu noi ecrane și cu noi curele numite „Solo Loop”, care nu au catarame, fiind practic brățări complete. Acest model este disponibil în variantă de silicon și o variantă textilă. Sunt disponibile și brățări din piele, brățări sport și brățări de lux din gama Hermes.

Ceasul poate fi utilizat și ca stand-alone, fără a fi legat de telefon, prin utilizarea unui sim dedicat, mai exact a unui e-sim. De asemenea, are și funcția Family Setup care permite utilizarea mai multor ceasuri prin conectarea la un singur telefon. Funcția este destinată copiilor și bunicilor.

Livrările pentru Apple Watch Series 6 încep de astăzi, 18 septembrie 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322