Preşedintelui actual al SUA îi place să se afişeze cu un ceas de 325 de dolari primit cadou de la serviciile secrete. În anii ’50, însă, tradiţia ceasului prezidenţial american se lega de numele Vulcain. Primul care a pus la mână modelul Cricket (greierele) a fost Dwight Eisenhower. L-a purtat şi înaintea alegerilor, dar a dus cu el ceasul cu mândrie şi în clădirea Casei Albe.
În 1956, la puţin timp după ce a ajuns în biroul oval, Ike ţinea o conferinţă de presă în faţa jurnaliştilor americani. După terminarea discursului, alarma ceasului Vulcain al preşedintelui a sunat atât de tare încât a atras atenţia tuturor celor care se aflau în încăpere. Presa a devenit brusc interesată de ceasul elveţian al preşedintelui, mai ales că taxele de import fuseseră majorate recent, tocmai pentru a favoriza modelelor americane. Jurnaliştii au "botezat" atunci orologiul cu porecla “Ministrul timpului”.
Lyndon B. Jonson a fost un alt fan al mărcii şi al modelului Cricket în special. În timpul alegerilor a făcut cadou mai mult de 200 de „greieri”, iar în timpul unei vizite în Geneva a cumpărat toate ceasurile pe care le-a putut găsi. O scrisoare redactată personal de Lyndon Jonson către preşedintele companiei arăta cât de important este ceasul pentru el.
Vulcain a făcut o tradiţie din obiceiul instaurat de Eisenhower şi, în 1969, i-a prezentat propriul Cricket lui Richard Nixon.
Pe lângă şirul de preşedinţi americani, alarma lui Cricket s-a auzit şi de la mâna ultimului lider al Uniunii Sovietice – Mihail Gorbaciov. În 2008, producătorul elveţian a pregătit un exemplar şi pentru preşedintele Obama, pe care i l-a dăruit la numirea lui în funcţie.
Spre deosebire de modelul Jorg Gray deţinut acum de Barack Obama, Vulcain costă între 6.500 şi 23.000 de dolari. Este un model aniversar emis la 150 de ani de la înfiinţarea companiei, cu cadranul deschis, pus în funcţiune de varianta modernă a mecanismului cu armare manuală dezvoltat în 1947. Nu mai rămâne decât să aşteptăm prima conferinţă de presă întreruptă de soneria orologiului.