Van Cleef and Arpels – Complicaţie poetică

Van Cleef & Arpels este, înainte de toate, o bijuterie deosebită, ceea ce s-ar traduce prin „excepţional“. Excepţional în ceea ce priveşte materialele, tehnica, detaliile, mecanismele şi complicaţiile. Una dintre cele mai noi complicaţii se numeşte „Quantiéme de Saisons“ (indicator de anotimpuri), fiind încorporată în colecţia Lady Arpels Saisons. Ceasul este cu totul şi cu totul deosebit, nu doar prin desăvârşita tehnică a mecanismului, ci şi prin atmosfera poetică pe care o emană. De aici şi apelativul „complicaţie poetică“. Practic, cadranul se metamorfozează fără oprire, datorită unui disc rotativ, care se învârte imperceptibil într-un ciclu de 365 de zile.

 

În fiecare zi, fundalul va fi unul nou, iar mişcarea de rotaţie este vizibilă prin capacul posterior, din safir. Pe baza acestei complicaţii, Van Cleef & Arpels a introdus, în 2007, două noi interpretări: Lady Arpels Saisons Opéra şi Lady Arpels Saisons Folie des Pres. Lady Arpels Saisons Folie des Pres dezvăluie o lume magică, dominată de patru nimfe, care reprezintă câte un anotimp, însoţite de o ghirlandă de flori sălbatice strălucitoare. Ambele versiuni de ceasuri sunt echipate cu mecanism elveţian dezvoltat exclusiv pentru Van Cleef & Arpels, brăţară din platină cu diamante sau satin negru şi cataramă ornată cu diamante. Se produc doar o sută de exemplare din fiecare, cadranele fiind realizate manual.

 

Motivul nimfei se regăseşte şi la modelul Lady Arpels Féerie, unde creativitatea şi imaginaţia au transformat acest ceas într-unul magic. Cadranul este dominat de o nimfă delicată, cu aripile şi corpul din diamante rotunde, în vreme ce chipul este reprezentat de un diamant perfect oval. Noutatea încântătoare a acestui ceas o constituie modalitatea în care nimfa indică ora cu bagheta sa magică şi minutele cu una dintre aripile sale subţiri. Carcasa are 38 mm diametru şi este confecţionată din aur alb, ornat cu diamante.

 

Două linii mai clasice ca design sunt Classique Arpels şi Lady Arpels Papillon. Fiecare linie este propusă în trei forme de carcasă – rotundă, rectangulară şi tonneau –, din aur alb sau galben, ornată cu diamante. Atât Classique Arpels, cât şi Lady Arpels Papillon au mecanisme quartz ETA.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322