Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-thin Skeleton 3

Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-thin Skeleton, o adevărată operă de artă

Celebra casă Vacheron Constantin a prezentat la ediția din acest an a Watches & Wonders noua colecție Overseas, iar una dintre cele mai interesante piese din aceasta este, fără îndoială, Perpetual Calendar Ultra-thin Skeleton.

Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-thin Skeleton 3

Colecția Overseas a Vacheron Constantin își îmbogățește gama cu un nou „teritoriu” gata de a fi explorat. Prestigiul asigurat posesorului de un ceas cu o carcasă și o brățară din metal prețios este acum completat de sofisticarea extremă a unui mecanism vizibil care este de asemenea ultrasubțire și adăpostește complicația calendar perpetuu oferind un aspect contemporan și extrem de sofisticat.

Prin detaliile mecanismului poziționat în această nouă versiune cu carcasă din aur, Vacheron Constantin evidențiază expresia valorilor de înaltă orologierie păstrând designul dinamic. Estetica ceasului este evidențiată de un safir care invită observatorii într-o călătorie spre inima mecanismului cu calendar perpetuu.

Foarte apreciat de colecționari pentru fiabilitatea, precizia fără egal și performanțele sale, Calibrul 1120 QPSQ se alătură acum colecției Overseas într-o nouă abordare. Complet vizibil prin carcasă, un adevărat ospăț pentru ochii hulpavi ai pasionaților, mecanismul își dezvăluie complexitatea mecanică de sub un cristal de safir.

Nu e un secret pentru nimeni că skeletonul este considerat de specialiștii în domeniul ceasornicăriei drept o complicație în sine. Această tehnică, care constă în dezvăluirea unor detalii ale mecanismului prin carcasă fără a compromite fiablitatea întregului ceas este dusă în acest caz de maeștri Vacheron Constantin către extrem. Asta tocmai pentru că această apreciată manufactură este printre puținele care își permit cu succes să evidențieze mecanismele complexe în acest fel.

Pentru a se potrivi pe deplin cu stilul colecției Overseas, calibrul a beneficiat de lucrări speciale de finisare, realizate în totalitate manual. Au intrat în joc cele mai minuțioase proiectări și dezvoltări tehnice menite să evidențieze căutarea continuă a perfecțiunii estetice. Noul Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-thin Skeleton abundă în suprafețe cu granulație și aspect satinat, linii dreapte și curbe care dau naștere unor spectaculoase efecte de lumini și umbre, toate menite să evidențieze frumusețea componentelor și estetica întregului.

În privința complicației calendar perpetuu, oficialii Vacheron Constantin siusțin că este o operă de artă care nu are nevoie de ajustare cel puțin până pe 1 martie 2100, „detaliu” care diferențiază net acest ceas spectaculos de piesele cu calendare simple care necesită reglaje constante în cazul trecerii prin ani bisecți. Nici chiar fazele lunii nu necesită ajustare. Și asta, atenție, într-un mecanism ultrasubțire compus din nu mai puțin de 276 de piese!

Alături de celalelalte ceasuri cu totul speciale din colecția Overseas, noul Skeleton Perpetual Calendar este disponibil strict în varianta din aur de 18 k cu carcasă de 41,5 mm în care este inclus Calibrul 1120 QPSQ/1. Rezerva de putere asigură funcționarea pentru circa 40 de ore la 19.800 de vibrații pe oră (VPH). Prețul acestei minunății tehnice și artistice este de 105.000 de euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322