Vacheron Constantin celebrează zodiacul chinezesc

Colecţia Metiers d’Art The – Legend of the Chinese Zodiac prezintă două ceasuri deosebite, dedicate ciclului de 12 ani al zodiacului chinezesc, anului 2014 fiind Anul Calului, care urmează unui 2013 desemnat Anul Şarpelui. Astfel, ceasurile se prezintă cu un cadran pe care este grefat, în relief, un cal preluat din iconografia chineză.

Pentru a păstra forţa vizuală a motivului, sculptat cu o fineţe exemplară de cei mai pricepuţi artişti ai casei, Vacheron Constantin a renunţat la clasicele limbi, informaţiile (ora, minutul, data şi ziua) fiind afişate prin intermediul a patru ferestre simetric plasate pe cadran. Calibrul este 2460 G4, cu 237 componente, mecanism cu întoarcere automată, ale cărui componente sunt finisate la perfecţie, ceasul fiind certificat Hallmark of Geneva.

Carcasa are diametrul de 40 mm, rezerva de putere ajunge la 40 de ore, iar ceasul este testat pentru rezistenţă la apă de până la 30 metri.

 

Vacheron Constantin propune ceasul în două versiuni, din platină şi aur roz, fiecare fiind produs în câte 12 exemplare disponibile doar prin boutique-urile Vacheron Constantin.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322