URWERK UR-100V Iron: simplu, dar uimitor

URWERK și-a îmbogățit colecția UR-100 cu noua versiune UR-100 V Iron, un ceas realizat manual și evidențiat prin finisajul delicat subtil.

Noul model URWERK UR-100V Iron are un aer nostalgic, amintind de primele modele ale mărcii. Acesta are o carcasă din oțel inoxidabil și titan, realizată manual, într-un finisaj monocrom, fără ornamente inutile.

Noul ceas al celor de la Urwerk aduce o noutate colecției.  Pe lângă afișajul complicat al orelor și minutelor, artificiu tehnic și stilistic brevetat de URWERK pe care se bazează seria UR-100, UR-100V Iron are o configurație îmbunătățită, care pune accentul pe afișajul timpului. Mai mult decât atât, după ce indicatorul minutelor a ajuns la minutul 60, acesta va indica spre un marcaj de 20 de minute, pe care este trecută borna de 555 de kilometri. Acest marcaj reprezintă distanța pe care o parcurgi în 20 de minute dacă te afli pe ecuator. Marcajul de pe partea opusă a cadranului indică distanța parcursă prin spațiu, în jurul soarelui, și anume 35.740 km în 20 de minute.

Pe cadranul noului model Urwerk, spațiul dintre indicii timpului și indicii distanței este egal, dar orele și minutele sunt marcate cu albastru, iar kilometri au culoarea albă.

Cofondatorul URWERK, Felix Baumgartner, dezvăluie că această idee i-a venit de la un ceas pe care l-a primit de tatăl său, Geri, un restaurator cunoscut al ceasurilor antice. „A fost realizat de Gustave Sandoz pentru Expoziția Universală din 1893. În loc să arate timpul, acesta indica distanța parcursă de un punct de pe ecuator”, a spus Baumgartner.

Cei doi fondatori ai mărcii URWERK, Felix Baumgartner si Martin Frei, ambii membri ai TEMPORIS Hall of Fame (distincții pentru care au venit în București ca să le primească), au spus despre noul model UR-100V Iron următoarele: „Am adoptat câteva dintre trăsăturile stilistice ale primelor noastre ceasuri și apoi le-am deconstruit. De exemplu, cupola de oțel a primelor noastre modele este acum din safir. Contururile dure ale carcasei din titan și oțel evidențiază perfecțiunea acestuia. Deoarece suntem mereu în contradicție cu dictatele de simetrie, am folosit proporții diferite pentru a atrage atenția.”

Sub carcasa UR-100, noul calibru 12.02 al URWERK conduce caruselul care transportă afișajul complicat al orelor pe trei sateliți. Acest carusel, precum și structura din partea de sus a orelor, sunt forjate din aluminiu anodizat, care a fost apoi șlefuit și sablat, în timp ce șuruburile satelit sunt șlefuite circular. Sateliții se sprijină pe un carusel de alamă șlefuită, placat în ruteniu. Structura afișată în partea de sus a orelor este, de asemenea, din aluminiu șlefuit și sablat. Rotorul cu răsucire automată al UR-100 este pus în mișcare de o elice cunoscută sub numele de Windfänger.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322