Urwerk ne prezintă noul T-Rex – texturi senzuale înglobate brutal

Colecția UR-100V a Urwerk primește un nou membru: T-Rex, un model care propune purtătorului texturi senzuale ce sunt înglobate brutal într-un ansamblu elegant și puțin „picant”.

Compania fondată de Felix Baumgartner și Martin Frei, ambii membri au TEMPORIS Hall of Fame, intră în 2021 cu un nou ceas inspirat din perioada în care dinozaurii cucereau fiecare colțișor al planetei. Modelul este unul care se adresează celor care își doresc un orologiu diferit, dar care nu se îndepărtează de la provocările momentului.

T-Rex UR-100V cu ai săi 41 de mm pune în perspectivă ora satelitară și introduce un nou mecanism care reușește să se miște singur cu ușurință. Cu toate acestea, pielea sa, într-un mozaic de solzi, are o textură ceva mai senzuală. Este un ceas pentru cei care savurează senzaționalul. Faptul că există doar 22 de piese pentru întreaga lume ridică apetitul pentru a-l deține.

Carcasa sa este din bronz solid, care a trecut prin trei tratamente succesive. Prima constă în compoziția neobișnuită a aliajului, care are ca rezultat o patină delicată. Bronzul este apoi pus în fața unei stații de frezare controlată de computer, care sculptează modelul în partea superioară și laterală a carcasei. Sablarea și metoda brevetată de Urwerk de lustruire biochimică, conferă ceasului culoarea sa distinctivă.

Cântarele, sub formă de pastile ridicate, acoperă capul și părțile laterale ale acestei reptile magnifice și înconjoară cupola aplatizată din cristal de safir și marea coroană moletată. Piramidele teșite au fost tăiate și lustruite pentru a prezenta o suprafață plăcută la atingere, în timp ce carcasa din titan înnegrit PVD este complet compatibilă cu pielea. Armonia se regăsește într-o imagine incredibilă și neobișnuită.

„Nimeni nu știe dacă dinozaurul antic avea o voce, dar cu siguranță ceasul T-Rex știe să se exprime”, ne spune creatorul său Urwerk. Trei sateliți, fiecare de patru ore, se rotesc pe un carusel cu trei brațe. La rândul său, fiecare satelit, afișând ora, poartă un indicator roșu de-a lungul unei scale de 60 de minute.

În cele din urmă, UR-100V T-Rex are o caracteristică care pune alte ceasuri în era dinozaurilor. Odată ce indicatorul roșu al orelor prin satelit și-a finalizat călătoria de 60 de minute, reapare pentru a arăta distanța parcursă de planeta noastră.

La ora 9 a carcasei, indicatorul arată cei 555,5 km parcurși de un punct de pe ecuator într-o perioadă de 20 de minute. Scara de 20 de minute de pe cealaltă parte a cadranului arată cei 35.742 km pe care planeta noastră îi parcurge pe orbita sa în jurul soarelui în acel moment.

Ceasul conține 40 de bijuterii și are un preț de pornire fără taxe de 50.000 de franci elvețieni.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322