Universal Genève readuce micro-rotorul în prim plan

UG 66 e un calibru dezvoltat de Universal Genève în 1966. La fel ca şi actualul UG101, funcţiona cu ajutorul unui microrotor. Progresul tehnic fusese dezvoltat chiar în atelierele casei elveţiene în urmă cu 11 ani. Specialiştii ceasornicari au considerat că dimensiunile reduse ale rotorului şi mişcarea sa bi-direcţională pot funcţiona mai bine decât o piesă de dimensiuni normale.

 

 

În 2009, UG îşi continuă tradiţia cu mecanismul 101. Finisat cu celebrele cercuri Côtes de Genève şi dotat cu un mini remontoar, calibrul este vizibil prin capacul transparent al carcasei. Dacă greutăţile oscilante sunt plasate de obicei pe mijlocul calibrului, Universal Geneve a preferat soluţia unui mini-rotor excentric.

 

 

Carcasa construită din oţel inoxidabil 316L măsoară 39.5mm în diametru şi este închisă de un geam cristal safir cu o etanşeitate de până la 50m. O atenţie deosebită a fost oferită interiorului cadranului. Lac negru pentru suprafaţă, indecşi din rodiu în contrast şi o fereastră de dată plasată la ora 3.

 

Preţul unui exemplar Universal Genève ajunge până la 4050 de euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322