Un ceas pentru liderii Europei

 

Recentul summit de la Bruxelles care a avut ca temă salvarea monedei euro are un ecou artistic în industria ceasurilor. “Bye Bye Euro” ArtyA 1/1 este un model nonconformist pentru ceasuri, în general, însă cît se poate de firesc pentru manufactura elveţiană care a făcut obişnuinţă din a crea exemplare neobişnuite.

Elementul central îl reprezintă cadranul realizat din bancnote europene mărunţite cu ajutorul dezintegratorului. Carcasa a fost executată din oţel inoxidabil trecută prin torturi” variate, culminînd cu efectul unei descărcări electrice de 1.000.000 de volţi. Totul pentru un aspect cît mai original şi cît mai şocant. Inovaţia nu se opreşte aici: ArtyA a folosit kevlarul împletit în realizarea brăţării, pentru o mai bună absorbţie a şocurilor.

Partea care nu surprinde este cea mecanică: mecanismul este unul manual cu încărcare automată, fiind în întregime produs în atelierele elveţiene. Cristalul safir utilizat se îmbină perfect în imaginea acestui ceas de 47 de mm diametru. Etanşeitatea maximă este prevăzută pentru 50 de m. Pe carcasa posterioară este gravat “ArtyA 1/1 unique piece”, tocmai pentru a sublinia caracterul unic al ceasului, dar şi valoarea sa artistică.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322