TW Steel – Mărime XXL

The Watch of Steel este o marcă fără o istorie foarte lungă, dar cu un caracter bine definit. Produse peste Ocean, piesele se remarcă printr-o identitate aparte, un stil care inspiră încredere şi forţă. Colecţia pentru 2008 a companiei cuprinde trei modele de ceasuri echipate fie cu mecanisme japoneze în cazul modelelor quartz, fie cu calibre elveţiene pentru ceasurile automatice. Canteen, Goliath sau Grandeur sunt paşii unei companii în plină afirmare către notorietatea mondială.

 

Carcasele mari reprezintă nota personală a mărcii americane. Nici unul dintre modelele produse nu are mai puţin de 42 mm în diametru sau o lăţime mai mică de 37 mm. O altă caracteristică esenţială este coroana cu capac înfiletabil stil Canteen care în trecut avea rolul de a proteja mecanismul de pătrundere a apei. Sistemul cu cârlig face trimitere la perioada celui de-al doilea război mondial, când inginerii americani au folosit invenţia pentru protejarea ceasurilor din dotarea armatei. Tehnic vorbind, în prezent, carcasele oferă etanşeitate şi în absenţa capacului, însă designerii au hotărât păstrarea accesoriului ca simbol al TW Steel. Mai mult, în cazul ceasurilor cronograf cârligul de siguranţă al capacului a fost proiectat astfel încât să permită accesul la butonul de reset. Integrarea protecţiei înfiletabile în cazul ceasurilor dreptunghiulare s-a dovedit a fi dificilă, pentru că proiectanţii considerau că strică echilibrul vizual al modelelor. Totuşi, pentru a păstra aspectul specific designerii au mărit coroana astfel încât să fie similară celei de la ceasurile cu carcasă rotundă.

 

Canteen se remarcă printr-un stil retro cu numerale mari pentru orele 12, 3, 6 şi 9. Liniile designului sunt simple, iar diametrul carcaselor ajunge până la 50 mm. Modelele pentru doamne, cum ar fi TW 9 şi TW 10, au bezelul placat cu 55 de cristale din zirconiu. Carcasele sunt confecţionate din oţel de înaltă calitate şi disponibile şi în versiune placată cu aur. Formele dreptunghiulare fac parte din conceptul colecţiei Goliath. Carcasele au ca şi în celelalte cazuri mărimi mari, cea mai voluminoasă ajungând la o lăţime de 42 mm. O inovaţie din partea TW Steel este cronograful plasat pe bezelul dreptunghiular, ca în cazul lui TW 116.

 

Grandeur este o linie cu modele specializate. Swiss Automatic funcţionează cu un mecanism elveţian mecanic cu 25 de pietre, geam cristal safir şi etanşeitate până la 100 m sub apă. Grandeur Diver este colecţia dedicată scufundătorilor, iar Tech se remarcă prin designul inovativ. Cele opt şuruburi pentru prinderea bezelului şi barele care îl unesc de partea posterioară sporesc rezistenţa ceasului şi permit scufundarea acestuia până la 100 de metri adâncime.

 

Toate modelele sunt prevăzute cu o curea de piele de calitate, dar şi de cauciuc, disponibile în mai multe culori. Cele două puncte care formează logo-ul companiei americane se regăsesc sub forma unor nituri ştanţate pe curea. Un semn distinctiv pentru ceasurile TW Steel.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322