Trillion Tourbillon of Tourbillons, nouă creație spectaculoasă a lui Antoine Preziuso


Antoine Preziuso a prezentat o nouă versiune spectaculoasă a creației sale Tourbillon of Tourbillons, o piesă de mare precizie dezvoltată împreună cu fiu său Florian.

Prima versiune a câștigat atât premiul pentru inovare cât și pe cel al publicului la Grand Prix d’Horlogerie de Genève în 2015, iar noua interpretare a fost preselectată la Grand Prix d’Horlogerie de Genève 2018.

Noua piesă, Trillion Tourbillon of Tourbillons, este unică și are în componență diamante pentru a sublinia aerul exclusiv. Totodată, acestea dau naștere unui joc de lumini care trezește emoții puternice oricărui privitor. Aventuros, sofisticat și extravagant, ceasul pare că sfidează legile gravitației, el reprezentând și o capodoperă de înaltă clasă în domeniul bijuteriilor. Asta pentru că piesa dispune de trei tourbilloane care „dansează” pe o placă rotativă. Aceste minuni ale tehnicii sunt conectate printr-un diferențial și au între ele diamante Wesselton G+.

Cele trei tourbilloane se rotesc se rtesc unul în jurul celuilalt la fiecare 60 de secunde, în timp ce placa de sub ele realizează o rotație completă la fiecare oră. Această arhitectură complexă este grupată într-o carcasă de 47 mm, realizată din aur alb de 18 carate placată cu 233 de diamante de o puritate și strălucire greu de egalat.

Publicat de Robert Stan la data de 13 March, 2019 11:29 am
Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.