Parmigiani Tonda Annual Calendar – Calendar anual și fazele lunii pe același cadran

Parmigiani Fleurier lansează Tonda calendarul anual, o piesă care transmite pasiunea lui Michel Parmigiani pentru aceste complicații. În cinstea sa, fabrica a dezvoltat calibrul PF339, care prezintă atât un calendar retrograd anual, cât și o fază de lună de precizie. În combinație, aceste două complicații fac din noul Tonda calendar anual o piesă dedicată în întregime astronomiei, deoarece transcrie rotația Pământului în legătură atât cu soarele, cât și cu luna.

Data Retrogradă

Adevărata frumusețe a calendarului anual retrograd se datorează faptului că purtătorul păstrează un punct de contact cu ceasul în fiecare an. Data este ajustată automat în funcție de numărul de zile din lună – 30 sau 31 – dar funcționează pe baza a 29 de zile pentru luna februarie, indiferent dacă este sau nu un an bisect. Prin urmare, o dată pe an, sau mai degrabă, de trei ori la patru ani, la sfârșitul lunii februarie, purtătorul calendarului anual Tonda poate scoate ceasul de la încheietura mâinii și restabilește contactul cu mecanismul său subtil prin stabilirea manuală a datei. Se poate lăsa singur să-și urmeze drumul fără probleme în următoarele 365 de zile. Indicația datei retrograde nu ascunde niciodată fazele lunii la ora 6, prezentând această complicație foarte poetică. Ziua săptămânii și luna curentă sunt afișate în ferestre la orele 9 și respectiv 3, pentru o lizibilitate perfectă.

Faza lunii

Faza lunară a calendarului anual Tonda este adăugată la indicațiile din calendar. Este cunoscută ca o “fază de lună de precizie”, deoarece are nevoie doar de corectare o dată la 122 de ani – o precizie remarcabilă care necesită o compensare pentru diferența dintre un ciclu lunar clasic (29 zile și 12 ore) și ciclul lunar actual (29 zile, 12 ore, 44 minute și 2,8 secunde). Calendarul anual al Tonda arată două reprezentări ale lunii – așa cum se vede atât din emisfera nordică, cât și din cea sudică – pentru a satisface nevoile purtătorilor în orice locație de pe glob. Contorul de lună și discurile solide de lună din aur se ridică pe un cer de sticlă care evocă frumusețea poetică a unei galaxii pline de stele strălucitoare.

Aspect nou

Comparativ cu predecesorul său, Tonda Quator lansat în 2011, noul Tonda calendar anual este remarcabil pentru caracterul și lizibilitatea sa. Designerii au lărgit bezelul pentru a dezvălui cât mai mult din cadran posibil. Indecșii orelor sunt marcați în relief, producând un efect plutitor și garantând o citire exactă a timpului. Numeralele de pe data retrograda sunt adâncite, incluzând armonios în cadrana contoarele zilei și lunii curente. Cadranul este construit cu mai multe nivele, iar aranjamentul tridimensional al diferitelor contoare creează ușurare și bogăție. Săgețile indicatoare sunt mai subțiri și mai alungite decât înainte, deși proporțiile lor sunt perfect în concordanță cu raportul de aur preferat de Michel Parmigiani. Tonda Calendarul anual este disponibil în două variante: unul cu o carcasă din aur roz, cu cadran alb – o specialitate a Casei; sau carcasă din aur alb, cu un cadran negru opal.

 

Calibru PF339, dezvoltat și fabricat in-house

Folosind mecanismul automat PF331 ca bază, Parmigiani Fleurier a dezvoltat calibrul PF339, echipat cu un modul suplimentar dedicat Calendarului retrograd anual și fazei lunii de precizie. Caracteristica unică a acestui mecanism automat, cu o rezervă de putere de 50 de ore, sunt suporturile duble pentru arcul plat montate în serie. Acestea stabilizează distribuția energiei astfel încât să fie transmisă constant regulatorului. Mecanismul este ornamentat în conformitate cu standardele Haute Horlogerie, oferind punți cu decorații Côtes de Genève și o greutate oscilantă în aur roz plin, decorat cu un motiv de cereale de orz guilloché.

DETALII TEHNICE:

Referințe            PFC272-1002401-HA1442

PFC272-1201400-HA1442

Mecanism          PF339

Înfășurare: automată

Rezervă de putere: 50 de ore

Caracteristica mecanism: Două suporturi cuplate în serie

Frecvență: 4 Hz – 28,800 Vib/h

Dimensiuni: 12 “- Ø 27,1 mm

Grosime: 5,5 mm

Componente: 359

Rubine: 32

Funcții

Ore, minute, secunde

Calendar anual

Data retrogradă

Faza lunară de precizie

Carcasă

Formă: rotundă

Dimensiuni: Ø 40 mm

Material: aur roz 18K sau aur alb 18K

Finisaj: lustruit

Rezistența la apă: 30 m

Capac inferior: Sapphire

Cristal: safir antireflex

 

Cadran

Culoare: alb sau negru

Finisaj: granulat sau opalin

Indecși: aur roșu 18K, cu acoperire luminescentă

Săgeți indicatoare: în formă Delta cu acoperire luminiscentă

Curea

Piele: Aligator negru

Marcă: Hermès

Cataramă

Cataramă: piabilă

Material: aur roz 18K sau aur alb 18K

Preț: Tonda Calendar anual, fie în aur alb de 18k, fie din aur roz de 18K costă  48 000 de dolari.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322