Timpul în oglindă – Azimuth Back in time

Producătorul de ceasuri Azimuth se află sub semnătura creatoare a doi singaporeeni – Alvin Lye şi Christopher Long. De când cei doi au preluat conducerea orologeriei, Azimuth a început să se remarce prin piesele inovatoare atât ca design cât şi ca funcţionalitate.

 

 

Back in time e un ceas care funcţionează invers. Atât minutarul cât şi indicatorul de ore se rotesc în partea stângă a cadranului, iar ceasul arată ca şi cum ar fi văzut prin oglindă. Toate marcajele de pe cadran, inclusiv numele companiei sunt scrise pentru a fi citite de la dreapta la stanga, iar fereastra de data, poziţionată de obicei în dreptul orei 3, apare acum la stânga.

 

 

Complicaţia a fost realizată prin modificarea in-house a unui mecanism ETA căruia i s-au montat roţi suplimentare pentru realizarea mişcării în sens contrar. Cu o putere de mers de aproape 40 de ore, calibrul a fost plasat într-o carcasă din oţel 316L. Va fi lansat oficial în luna septembrie 2009, iar preţul a fost estimat la 1600 de franci elveţieni (1000 de euro).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322