Thierry Nataf abandonează Zenith

Thierry Nataf se afla la conducerea Zenith încă din 2001 şi timp de opt ani a avut o influenţă deosebită asupra destinului mărcii. Contestat de anumite voci, admirat de altele, CEO-ul şi directorul de design al brandului de ceasuri a orientat Zenith către o poziţie de nişă în piaţa orologiilor de lux. Deşi nu există explicaţii oficiale legate de demisia lui, faptul că vânzările au scăzut cu 25% în contextul crizei economice nu poate fi considerat o turnură fastă a carierei lui Nataf.

 

 

Zvonurile spun că Nataf va rămâne totuşi în interiorul grupului de lux LVMH din care face parte şi Zenith, dar că se va transfera în departamentul de conducere al unui altui brand, precum Hublot, Dior sau Louis Vuitton.

 

 

În mod oficial, succesorul lui Nataf de pe data de 1 iunie este Jean-Frederic Dufour. Absolvent al Institutului de ştiinţe industriale şi comerciale din cadrul Universităţii din Geneva, Jean-Frederic are o experienţă vastă în domeniul orologer, obţinută în urma colaborării cu mărci precum Chopard, Swatch Group sau Ulysse Nardin. Înainte de a accepta postul din cadrul LVMH, Dufour se ocupa de dezvoltarea produselor Chopard Watches and Jewelry din acelaşi an din care Nataf a devenit CEO Zenith – 2001.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322