H. Moser & Cie Endeavour Tourbillon

Tehnică și inovație de la H. Moser & Cie

H. Moser & Cie Endeavour Tourbillon

Cei de la H. Moser & Cie jonglează cu contrastele și combină materiale din astrofizică și industria aerospațială în cel mai nou ceas – Endeavour Tourbillon Concept Vantablack®.

Ceasul este dotat cu cel mai complex mecanism din Haute Horlogerie, apoi materialul Vantablack® îi oferă un look ultra-modern și totodată tradițional. Poziționat în dreptul orei 6, mecanismul tourbillon pare că plutește în mijlocul cadranului complet negru – fără reflecții, fără cifre și fără alte simboluri care să-ți distragă atenția. Doar un orar, un minutar și tourbillon-ul magic. Carcasa este din aur alb de 18 karate și cureaua din piele de aligator, iar calibrul HMC 804 îi oferă ceasului o putere de energie de minimum trei zile.

Vantablack® , materialul negru din care este realizat cadranul, este folosit în astrofizică pentru telescoape, în domeniul militar la fabricarea camuflajelor, ori recent pentru o mașină concept. E cel mai sobru material, neagru ca smoala. Inovația nu se oprește aici. Pentru cutia tourbillon-ului s-a folosit un aluminiu mult mai rigid decât cel tradițional, împrumutat din industria aerospațială. Cu Endeavour Tourbillon Concept Vantablack®, cei de la H. Moser & Cie au scris o frumoasă odă minimalismului.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322