Baselworld - Tag Heuer

TAG Heur, Hublot și Zentith pleacă (și ele) de la Baselworld

Exact când noi ne pregăteam de Paște, Stephane Bianchi, Președintele diviziei de ceasuri LVMH anunța plecarea mărcilor sale de la Baselworld și mutarea la Geneva.

Baselworld - Tag Heuer
Stéphane Bianchi, CEO al diviziei de ceasuri a LVMH

„Ne pare rău că trebuie să părăsim acest eveniment cu o vechime de aproape o sută de ani, căruia mărcile noastre i-au fost loiale în mod constant”, spune Stéphane Bianchi, CEO al diviziei de ceasuri a LVMH. “Cu toate acestea, este clar că trebuie să răspundem rapid la schimbările intervenite și să facem alte aranjamente. Avem oportunitatea de a reinventa formatul și conținutul unuia dintre momentele cheie ale anului nostru orologier, care a reprezentat atât o provocare comercială majoră, cât și o pârghie de influență pentru mărcile noastre. Având în vedere acest lucru, vom face tot posibilul pentru a fi prezenți alături de celelalte case prestigioase care se vor reuni la Geneva în aprilie 2021 și, astfel, vom îndeplini cerințele partenerilor și clienților noștri, oferindu-le în același timp o experiență de neegalat.”

Încă nu este clar dacă Bianchi se referă la noua expoziție anunțată în paralel cu Watch & Wonders, dar este mai mult decât probabil. Reamintim, saptamana trecută, Rolex, Patek Philippe, Chopard, Chanel și Tudor au anunțat că pleacă de la Baselworld pentru a fonda o nouă expoziție la Geneva, în acelați timp cu Watch & Wonders, organizată în același loc, de către aceiași Fundație pentru Haute Horlogerie. Pana in acest moment, nu s-a stabilit numele acestei noi expoziții și nici alte detalii de organizare.

Baselworld - Zenith

Odată cu decizia LVMH este clar că la Baswelworld rămân – cu un semn de întrebare care se va clarifica în săptămânile viitoare- doar casele orologere medii și mici. Vor putea acestea sa salveze expoziția centenară? Greu de crezut. Și asta pentru că este o expoziție foarte scumpă iar posibilii expozanți rămași nu pot asigura finanțarea necesară. Pe de altă parte, este de urmarit dacă aceste case orologere „rămase pe dinafară” în acest moment, vor fi primite de Rolex și Patek sau vor fi nevoite –poate mai bine pentru ele- să facă o altă expoziție în paralel cu cele două anunțate!

Sau poate mai bine pentru toată lumea, o singură expoziție la Palexpo Geneva care să grupeze tot ce este remarcabil în orologeria mondială, de preferat în luna ianaurie, când se deschide sezonul! Este doar o idee TEMPORIS…

Iar ca tabloul să fie complet, sâmbătă 25 aprile 2020, Watches & Wonders 2020 își deschide porțile dar doar virtual în cadrul unei noi platforme virtuale anunțate ca revoluționare. Vă ținem la curent aici în temporis.ro

Baselworld - Hublot
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.