TAG Heuer și Porsche intră în cel mai puternic parteneriat dintre un producător auto și un orologier

Alimentate de o istorie comună, a cărei principal nucleu este reprezentat de inovație și cursele auto, și conduse de familii vizionare ale căror valori de antreprenoriat, precizie și performanță le-au propulsat în fruntea industriilor respective, TAG Heuer și Porsche își unesc forțele pentru a dezvălui un parteneriat extins ce va stabili un nou standard pentru integrarea mărcii.

Ceasornicarul elvețian de lux TAG Heuer și producătorul german de autovehicule sport Porsche și-au anunțat noul parteneriat: o alianță autentică între două mărci al căror ADN comun în sporturile cu motor și curse creează o colaborare holistică și pe termen lung, de la competiție până la dezvoltarea de produse. Un nou ceas, TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph, este prezentat drept prima celebrare a acestui parteneriat.

TAG Heuer și Porsche: două istorii – aceeași pasiune

TAG Heuer și Porsche au o serie de lucruri în comun: istorie bogată, o bună reputație pentru inovație și tehnologii de ultimă oră, mentalitate puternică și independentă, dar și un talent pentru excelență în design. Și, de peste o jumătate de secol, poveștile lor s-au intersectat în moduri interesante.
Desigur, se poate argumenta că anumite similitudini ale patrimoniului pot fi urmărite până la momentul în care ambele companii au fost fondate de antreprenori autodidacti. Edouard Heuer și Ferdinand Porsche au fost vizionari și pionieri ale căror creații și-au schimbat domeniile alese pentru totdeauna. Heuer a fabricat primul cronograf, iar Porsche a fost primul care a montat un motor electric în butucul roții. Ambele realizări au câștigat medalii la târgurile mondiale desfășurate la Paris, la 11 ani distanță. Heuer a fost onorat în 1889, iar Porsche a prezentat primul Lohner-Porsche Electromobile cu această inovație la Expo din Paris în 1900.

Începe o prietenie frumoasă. . .

Adevăratele pietre de temelie ale noului parteneriat sunt descendenții părinților fondatori ai mărcilor. Fiul lui Ferdinand Porsche, Ferdinand Anton Ernst sau „Ferry”, s-a alăturat biroului de inginerie al tatălui său în 1931 la vârsta de 22 de ani și a fondat marca auto care poartă numele de familie în 1948. În câțiva ani, numele Porsche a fost asociat în întreaga lume cu succesul în motorsport – inclusiv o victorie de clasă în cursa Carrera Panamericana din 1954. În cinstea acestei reușite, Porsche denumește cel mai puternic motor al său „Carrera”.

Jack, strănepotul lui Edouard Heuer, a creat în 1963 primul cronograf Heuer Carrera. Acest ceas revoluționar și cel mai puternic motor Porsche au unit Porsche și Heuer – pentru prima dată – în spiritul „Carrera” (sau „cursă”), care întruchipa ambiția, viteza și excelența tehnică.

O altă legătură între Porsche și Heuer a apărut la mijlocul anilor 1980, când marca elvețiană de ceasuri a fost vândută grupului TAG și a apărut denumirea TAG Heuer. Împreună, mărcile au dezvoltat și produs motorul TAG-Turbo care a permis echipei McLaren să câștige trei titluri mondiale consecutive în F1: cu Niki Lauda în 1984, urmat de Alain Prost în 1985 și 1986.

În 1999, relația a devenit și mai puternică – de la competițiile Porsche Carrera Cup și Supercup, urmate de Campionatul Mondial de Anduranță și atâtea altele. TAG Heuer, în calitate de partener fondator al campionatului de Formula E, a contribuit la creșterea profilului unor curse palpitante cu monoposturi electrice. Porsche și-a creat propria echipă de Formula E cu TAG Heuer în calitate de partener în 2019, marcând un punct de plecare pentru o colaborare și mai puternică și de anvergură. Și în 2021, „frumoasa prietenie” a devenit un parteneriat oficial, sărbătorit de un ceas în ediție specială care proclamă cu mândrie „A meritat să așteptăm!”.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph este un exemplu rafinat de coordonare, cooperare și colaborare. Bazat pe designul Cronografului Carrera Sport de la TAG Heuer, cu scara sa tahimetrică distinctă gravată pe cadru, introduce o serie de caracteristici inspirate din esența designului Porsche. O uniune convingătoare a două branduri iconice, de calitate și inovație, acest cronograf este un amestec perfect între universurile Porsche și TAG Heuer, reflectând excelența ambelor nume, fără a dilua esența niciunui.

Logoul Porsche este gravat pe cadru, iar fontul inconfundabil este folosit și pentru indicii cronograph-ului. Culorile Porsche – roșu, negru și gri – care amintesc și de modelele istorice Heuer – sunt și ele prezente. Capacul de cristal de pe partea din spate lasă să se întrevadă contragreutatea oscilantă, reproictată pentru a disimula celebrul volan Porsche.

În față, pe cadran, logourile Porsche și TAG Heuer tronează pe un cadran cu aspect de asfalt, creat special pentru acest ceas. De asemenea, cifrele arabe de pe cadranele ceasului folosesc același font ca și cele de pe tabloul de bord al sportivelor germane. Toate aceste finețuri artistice au menirea de a sublinia pasiunea pentru pilotaj al celor două branduri.

TAG Heuer Carrera Porsche este disponibil pe piață din februarie 2021.

Date tehnice Cronograf TAG Heuer Carrera Porsche

Ediție specială 44 mm Calibru Heuer 02 Automat
Referință: CBN2A1F.FC6492

MECANISM

Calibru Heuer 02 Automat
CAZ
44 mm diametru
Oțel lustruit, carcasă periată fină
Lunetă fixă ​​tahimetrică ceramică neagră; Inscripție Porsche
Cristal de safir bombat, bombat, cu dublu tratament antireflexiv
Coroana de oțel la ora 3 cu roșu
Carcasă din safir din oțel înșurubată cu gravură specială
Rezistența la apă: 100 de metri

CADRAN

Finisaj gri, cu aspect de asfalt și 3 contoare:

  • ora 3: contor cronograf negru minut „azurage”;
    vârf roșu de mână lustruit placat cu rodiu
  • ora 6: contorul de cronograf negru al doilea „azurage”;
    mână lustruită placată cu rodiu
  • ora 9: contor cronograf negru de oră „azurage”;
    vârf roșu de mână lustruit placat cu rodiu

Indexuri placate cu aur negru cu Super-LumiNova® alb
Indicatori de ore și minute placate cu rodiu cu Super-LumiNova® albă
Vârf roșu central, placat cu rodiu

CUREA

Curea neagră, din piele de vițel, în relief, cusături manuale, căptușeală neagră din piele de vițel
Închizător pliabil din oțel cu butoane duble de siguranță

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322