TAG Heuer & Gulf Oil International: Un parteneriat istoric!

TAG Heuer prezintă o ediție specială a Gulf Monaco, în faimoasele culori de curse și logo-ul companiei petroliere care l-a sponsorizat pe Steve McQueen în filmul “Le Mans”.

Heuer, Gull, Monaco, Steve McQueen, Le Mans: Un parteneriat care are în centrul său moștenirea de automobile a lui TAG Heuer!

TAG Heuer anunță că a fost semnat un parteneriat global cu Gulf Oil International, care va urmări dezvoltarea de noi activități și noi ediții, inclusiv Gulf Monaco, care a și fost prezentat cu ocazia semnării parteneriatului.

Cu celebrele culori albastru și portocaliu, Gulf este cunoscut în industria automobilelor de peste 115 ani. Calitatea, rezistența și pasiunea sunt cuvintele cheie ale companiei; dovedită de istoria lor de inovare, invenție și dezvoltare continuă. A fost prima companie care a forat petrolul sub mare, iar in 1913 a devenit primul din lume care a deschis o benzinărie.

Ea împărtășește valorile cu marca elvețiană de ceasornicărie care are sportul auto în ADN-ul său. TAG Heuer și Gulf au trecut prin multe de câteva ori, dar cel mai notabil a fost în 1971, în filmul “Le Mans”, când Steve McQueen purta un Heuer Monaco pe încheietura mâinii, în timp ce conducea un Porsche 917 cu logo-ul Gulf.

Monaco Gulf 2018 Ediție Specială

Lansată simultan la Geneva și New York, pe 3 martie 1969, Heuer Monaco a fost primul cronograf automat și rezistent la apă din istoria mărcii elvețiene. Ceasul a fost o pauză la codurile estetice ale orologeriei tradiționale. Carcasa mare pătrată cu unghiuri drepte, cadranul albastru metalic, cristalul cu plexiglas gălbui și mai ales coroana poziționată pe stânga, înseamna că ceasul are înfășurare automată. La fel de inovatoare la vremea respectivă, tehnologia sa oferă o rezistență excelentă la apă – o premieră pentru un ceas pătrat.

Cu toate acestea, originile revoluției se aflau în interiorul ceasului: faimosul Caliber 11, care a fost primul mecanism automat de cronograf care urma să fie comercializat în istoria ceasornicărei. Imediat recunoscut și adesea copiat, “McQueen Monaco” a devenit un ceas râvnit la licitații și colecții.

De fapt, ceasul a împărțit lumina reflectoarelor cu Steve McQueen, care a insistat să îl poarte pe tot parcursul filmării filmului “Le Mans” în 1971, când a condus faimosul Gulf-Porsche 917K.

Desigur, culorile acestui brand iconic sunt menționate în proiectarea ediției speciale Monaco Caliber 11 Gulf. Mărimea de 39 mm, coroana din stânga, cadranul albastru legendar cu două contoare albe, fereastra de dată la ora 6, indicele orelor orizontale lustruite cu diamante, logo-ul Heuer, calibrul 11 ​​cu cronograf automat, data și rezistența la apă la 100 de metri – toate atributele lui Monaco. Ca o reamintire a originii sale și a pedigree-ului sportiv, o banda de culoare albastru deschis și  portocaliu, culori de renume ale lui Gulf au fost adăugate la cadran. Logo-ul Gulf apare și la ora 6.

Rețineți carcasa din trei părți (din 1998) din oțel, care este fixată cu patru șuruburi, de forma dreptunghiulară a celor două butoane la orele 2 și 4, urechile de prindere ușor mai subțiri, cristalul safir (din 2009) și capacul verso, prin care pot fi văzute piesele calibrului. Piesa este completată de o curea din piele albastră, cu portocaliu, pentru un aspect elegant și un alt semn al logo-ului Gulf.

Detalii tehnice

Referință CAW211R.FC6401

Mecanism TAG Heuer Caliber 11

Cronograf automat cu fereastra de dată la ora 6

Dimensiuni :39 X 39 mm. Oțel, în trei părți, închis cu 4 șuruburi.

Cadran PVD albastru Sunray cu o singură lumină albastră și o bandă portocalie

Contor de minute pentru cronograf la ora 9 și contorul curent secundar la ora 3

Indici de rodiu cu detaliu roșu și alb Super Luminova ™

Rezistența la apă 100 de metri

Curea din piele de vițel perforată albastră cu portocaliu.

Cataramă detașabilă din oțel lustruit cu logo-ul HEUER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322