Storia – Timp suspendat

Ceasornicarul Paul Wyler şi-a pus în urmă cu peste un secol o problemă pe cât de delicată, pe atât de practică: cum va realiza designul unui ceas care să îndeplinească rigorile unui uz zilnic? Căutarea s-a soldat după un deceniu cu un parteneriat alături de firma italiană Innocente Binda, acest antrepenor milanez venind în ajutorul lui Wyler pentru ca primul să îşi poată marketa cât mai bine produsele. Combinaţia geniului ceasornicar al lui Wyler cu flerul antreprenorial a lui Binda a rezultat în naşterea unei mărci de ceasuri care a devenit în doar câţiva ani un nume recunoscut pe tărâmurile din nordul Italiei. De-a lungul întregii sale istorii, compania orologeră Wyler şi-a propus şi a reuşit să producă piese inovatoare, în acelaşi timp funcţionale şi extrem de rezistente, pentru a continua misiunea iniţială a fondatorului companiei.

 

 

Performanţe extreme
Echipa naţională de fotbal a Italiei din 1934 a beneficiat aproape în premieră de un ceas cu totul deosebit, o pagină de glorie incontestabilă în cartea de aur a istoriei orologere. Este vorba despre Incaflex, care a adăugat astfel o tuşă sportivă extrem de valoroasă în economia publicitară a companiei. Paul Wyler a trăit momente de maximă încântare văzând cum ceasurile sale sunt purtate cu mândrie de prima echipă Squadra Azzura care a câştigat Tiltul Mondial pentru ţara sa. Balansierul Wyler Incaflex care dă şi numele ceasurilor şi-a dovedit calităţile incontestabile în cadrul unei cascadorii publicitare unice. În 1956, în prezenţa unui notar public, două ceasuri Wyler Incaflex au fost aruncate din Turnul Eiffel din Paris, de la înălţimea de 300 de metri. Notarul nu a putut decât să confirme adevărul şi realitatea: cele două piese erau în stare perfectă de funcţionare chiar şi după aterizarea deloc plăcută de la 300 de metri (aproape 1000 de picioare). A fost o dovadă clară a progresului realizat de întreaga industrie orologeră prin apariţia balansierului Wyler Incaflex. În 1962, o mulţime de oameni a fost martoră la un test similar, efectuat de această dată pe pământ american. Turnul Seattle din Washington a servit drept rampă de lansare pentru şase ceasuri Wyler Incaflex, de această dată de la înălţimea de 318 picioare. Încă o dată, un notar public a consemnat funcţionarea excelentă a tuturor celor 6 piese după căderea liberă. Legenda spune că agenţii de vânzări Wyler nu ezitau să dea cu ceasurile de pământ în faţa clienţilor pentru a-i convinge de calităţile indubitabile de rezistenţă la şocuri.

 

Invenţie tip standard
În1927, Paul Wyler şi-a asigurat un loc sigur în cărţile de istorie prin inventarea balansierului Incaflex, care a devenit un standard universal recunoscut în industria orologeră. Balansierul Incaflex a reprezentat soluţia elegantă şi eficientă la problema absorbţiei şocurilor. Beneficiul a fost creşterea şi îmbunătăţirea preciziei ceasului. Designul acestei piese a fost pe cât de simplu, pe atât de genial. Roata balansierului, confecţionată dintr-o singură bucată de metal, conţine două braţe simetrice care se unesc pe axul central şi care acţionează ca absorbanţi ai şocurilor. Dăruirea lui Wyler în ceea ce priveşte creşterea calităţii şi preciziei ceasurilor sale a continuat de-a lungul anilor şi i-a adus acestuia nouă patente pentru balansiere cu braţe flexibile, carcase duble sau triple, precum şi pentru alte invenţii.

 

 

Parteneriate şi realizări
Evitând clişeele specifice industriei, politica firmei Wyler este de a fi judecată pe baza produselor şi acţiunilor întreprinse. Balansierul care absoarbe şocurile este sinonim ca principiu şi efect cu suspensia unui automobil. Astfel, parteneriatele cu domeniul automobilistic, dintre care amintim cursa Paris-Beijing, producătorul italian Zagato sau Clubul Automobilistic din St. Moritz, s-au născut în mod natural. Grija faţă de mediul înconjurător a determinat Wyler Geneve să devină prima companie orologeră neutră din punct de vedere al poluării cu carbon. Această atitudine este încurajată şi transmisă către toţi partenerii săi.

 

 

ISTORIC

La începutul secolului trecut, ceasornicarul Paul Wyler a avut visul de a realiza un ceas cu un design deosebit, pus în slujba unei vieţi cotidiene supusă rigorilor unei noi ere, în care acţiunea pune neîncetat la încercare atât individul cât şi orologiul său.

1927 – Paul Wyler lansează balansierul Incaflex, responsabil pentru absorbţia şocurilor. În următorii ani obţine 9 patente pentru invenţiile sale revoluţionare.

1934 – Prima echipă de fotbal a Italiei care câştigă Cupa Mondială este sponsorizată cu mândrie de Wyler Geneve.

1956 – Demonstraţie de forţă din Turnul Eiffel, Paris.

1962 – Demonstraţie de forţă din Turnul Seattle, Washington.

2008 – Pe 10 octombrie, este lansat un nou model care celebrează parteneriatul raliului Dakar, unde Wyler Geneve asigură cronometrarea oficială a curselor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322