IWC Schaffhausen

Spiritul „Micul Prinț”, într-un ceas aviator unic

IWC Schaffhausen

În colaborare cu Fundația Antoine de Saint Exupéry, IWC Schaffhausen lansează o colecție de 80 de ceasuri, într-o ediție specială, pentru a marca 80 de ani de la primul zbor transatlantic fără escală, la care a luat parte, ca pasager, pilotul și scriitorul francez Antoine de Saint Exupéry, în 1939.

Pilot’s Watch Timezoner Chronograph „80 Years Flight to New York” are un design spectaculos. Cadranul și cureaua din piele, ambele brun-sepia, au fost inspirate de culoarea combinezonului pe care îl purtau piloților în urmă cu opt decenii, iar pe capacul ceasului este gravat conturul avionului Latécoère 521.

Modelul are o carcasă din oțel de 46 mm, este dotat cu funcția Timezoner, care îi permite purtătorului să schimbe fusul orar printr-o simplă apăsare și rotire a lunetei din ceramică, unde Parisul și New York-ul (locul unde Saint Exupéry a scris „Micul Prinț”) sunt marcate cu roșu și restul de 22 de orașe cu alb.

Ceasul costă 13.100 dolari, iar banii obținuți din vânzarea primului ceas din cele 80 ajung la Fundația Antoine de Saint Exupéry, pentru a sprijini proiecte de educație și tineri talentați.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322