Skeleton “Made in Germany”

Jochen Benzinger, artist nascut in 1961, a studiat arta gravarii la Pforzheim de unde a absolvit cu o diploma pentru talente speciale. O noua provocare a venit atunci si-a propus sa invete singur tehnica slefuirii concentrice (craft of engine turning), tehnica pe care in prezent nu o mai preda nimeni. Efortul sau a fost sustinut de cativa artizani mai invarsta din zona.

In 1985, Jochen a preluat atelierul Kollmar a carui existenta data inca de cinci generatii inainte si care se bucura de o reputatie ireprosabila pe specialitatea slefuire concentrica.

Asa se face ca, afacerea se poate lauda in prezent cu o serie de aparate foarte vechi, recuperate de la companii care au dat faliment si care altfel le-ar fi dat la topit. Jochen Benzinger chiar le utilizeaza in activitatea zilnica.

In prezent, Benzinger graveaza cadrane de ceasuri, bijuterii si orice alt obiect care necesita migala si pricepere. Cea mai mare provocare este orologeria, mecanismele skeletonizate si gravate cu modele unice fiind un motiv de fascinatie pentru orice colectionar sau pasionat.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322