SIHH 2018 – Audemars Piguet Royal Oak RD # 2, cel mai subțire calendar perpetuu

După 5 ani de cercetare și dezvoltare,  Audemars Piguet împinge încă o dată granițele orologeriei, îmbogățind design-ul modelului Royal Oak cu Royal Oak RD # 2 – modelul Royal Oak Perpetual Calendar Ultra-subțire. Reproiectarea ingenioasă a funcției calendarului perpetuu constituie un tribut adus istoriei lungi a lui AP de depășirea a propriilor recorduri.

Mai subțire decât Royal Oak Extra-Thin Jumbo, dar cu adăugarea complicației unui calendar perpetuu acesta este noul Audemars Piguet Royal Oak #2  Audemars Piguet Perpetual Calendar.

Piaget a lansat deja în decembrie cel mai subțire ceas automat, urmat la SIHH 2018 de cel mai subțire ceas mecanic creat vreodată (grosime de 2 mm). Acum este momentul pentru Audemars Piguet să vină cu Royal Oak RD # 2, care la o grosime uluitoare de 6.30 mm fiind cel mai subțire calendar perpetuu pe piață, din acest moment.

Noul Audemars Piguet Royal Oak RD 2 Perpetual Calendar Ultra-Thin 26586PT are:

Grosimea totală a carcasei: 6,30 mm

Grosimea totală a mecanismului (calendar perpetuu și capacitate de auto-întoarcere inclusă): 2,89 mm

La Royal Oak Extra-Thin (carcasa 8.10 mm și mecanism 3.05 mm)  prin adăugarea unei funcții de calendar perpetuu la acest ceas, Audemars Piguet a reușit să reducă aproape 2 mm din carcasă și să realizeze un mecanism mult mai complex, mai subțire decât versiunea sa simplă de timp și dată. Principiul de bază pentru a obține astfel de dimensiuni este de a lucra atât pe arhitectura mecanismului, cât și pe arhitectura carcasei- și, într-adevăr, Audemars a făcut ambele operații pentru Royal Oak RD # 2.

În primul rând, construcția clasică a celor trei straturi ale mecanismului a fost redefinită pentru a deveni un întreg. Pe baza aceleiași arhitecturi ca și la calibrul 2121 folosit pe modelul 15202ST, a durat cinci ani pentru a dezvolta noul calibru ultra-subțire 5133 cu calendar perpetuu, care utilizează acum o arhitectură cu un singur nivel. Aceasta înseamnă că toate părțile calendarului perpetuu (levierul mare, roata programată, uneltele și arcurile folosite pentru a acționa indicațiile multiple) nu sunt construite ca un modul adăugat în partea superioară a mișcării, ci sunt integrate complet în baza mecanismului, permițând reducerea câtorva milimetri. Același lucru este valabil și pentru modulul de auto-întoarcere.

Aceeași idee a fost aplicată carcasei și cadranului. Noua carcasa de platină de 950 (cu un diametru de 41 mm și o înălțime de 6,30 mm) a fost ușor reproiectată pentru a permite o dimensiune extra-subțire. Pe partea de cadran, putem observa că toate indicațiile se află doar pe 2 nivele – un nivel pentru indicațiile calendarului perpetuu, fără ca nici unul dintre ele să se suprapună și un al doilea nivel pentru ore și minute. În ciuda acestei grosimi incredibile de mci, sunt prezente toate indicațiile unui calendar perpetuu tradițional, incluzând o fază lunară la ora 12 și jumătate de an.

Din punct de vedere al designului, acest Audemars Piguet Royal Oak RD nr. 2 Perpetual Calendar 26586PT nu este deloc surprinzător, cu un cadran albastru împodobit cu modelul “Grande Tapisserie” și cu bratara integrată.

Specificații tehnice – Audemars Piguet Royal Oak RD nr. 2 Perpetual Calendar Ultra-Thin 26586PT

Carcasa / bratara: diametru 41 mm x 6,30 mm inaltime – 950 carcasa din platina si bratara – geam din cristal de safir si revers din același material – 20 m rezistent la apa

Mecansim: Calibru 5133, dezvoltat in-house – automat cu rotor central – diametru 32mm x 2.89 mm grosime totală – frecvență 2.75Hz – 40h rezervă de putere – 256 componente incl. 37 rubine

Cadran : cadran albastru cu tehnică ghiloche “Grande Tapisserie”, contoare albastre, markere pentru ora din aur alb și săgeți Royal Oak cu acoperire luminescentă

 Funcții: Calendar perpetuu cu zi, dată, lună astronomică, lună, anotimp, indicație noapte și zi, ore și minute

Referință: 26586PT.OO.1240PT.01

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322