SIHH 2010: Cartier Calibre

1904MC, mecanismul dinăuntrul carcasei lui Calibre este primul realizat în întregime de Cartier.  Deşi pare mai mare, carcasa modelului măsoară 42mm în diametru. Metalul folosit pentru construcţie este prelucrat în mai multe modalităţi, de la finisajul satinat al bezelului la polişarea gardei de coroană.

În contrast cu restul designului, cadranul este marcat cu numerale romane şi dominat de silueta numărului XII, ieşită în relief. Geamul din cristal safir poate fi găsit pe ambele părţi ale carcasei, în spate el dezvăluind mişcarea rotorului mecanismului 1904MC. 

Triumful orologer al casei Cartier, calibrul 1904MC şi-a primit numele după anul în care Louis Cartier construia primul său ceas. Un cadou pentru aviatorul Alberto Santos-Dumont, modelul era unul dintre primele ceasuri de mână de la acea vreme şi îi permitea pilotului să citească timpul fără a ridica mâna de pe manşă. Mecanismul cu o dimensiune de 11 ½ linii este pus în mişcare de energia înmagazinată în doi barileţi.

Un sistem de reglare asigură potrivirea de fineţe a cronometriei orologiului. Mai mult, odată cu trecerea coroanei în poziţia de potrivire a timpului, mişcarea eşapamentului se opreşte. Rotorul beneficiază de rulmenţi cu proiectare specială care asigură alunecarea în ambele sensuri mai uşor decât în mod normal.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322