Si piraţii apreciază tourbilloanele – HD3 Black Pearl

Am mai vorbit de curentul steampunk şi influenţele sale din lumea designului orologer. Ei bine, HD3 apelează la acelaşi truc pentru lansarea unui tourbillon bi-axial din gama Black Pearl. Şi ca să fie sigură că ceasul nu va trece neobservat, compania elveţiană alege ca temă de design un subiect care a fascinat imaginaţia băieţeilor din toată lumea – pirateria.

Ce ar zis piraţii secolului al XVIII-lea despre un tourbillon cu două axe nu este foarte clar. Cel mai probabil ar fi recunoscut trapa de tun poziţionată în dreptul orei 9 sau simbolul craniului coborât de pe steagul piratului Jack Rackham. Coroana de potrivire este asemănătoare unui turnichet, iar cristalul safir de pe spate este marcat cu o busolă.

În rest, „Black pearl” e un ceas cât se poate de obişnuit. Atât de obişnuit cât poate fi numit un model cu afişaj săritor al orelor şi minutele indicate într-un cadran din dreptul orei 12 alături de un indicator al rezervei de mers de forma unui sextant. Piesa a fost concepută de Fabrice Gonet în jurul tourbillonului, care tronează în mijlocul cadranului.

Specificaţii:
Carcasa: titan tratat PVD
Etanşeitate până la 50m.
Rezervă de mers: 80 de ore
Frecvenţă: 21.600 bătăi pe oră
Serie limitată la 11 exemplare.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322