Seiko aniversează 140 de ani

Seiko aniversează 140 de ani și sărbătorește prin lansarea colecției King Seiko KSK, o recreere a celei de-a doua serii a King Seiko.

Începând cu primul Grand Seiko, din 1960 până la cronograful automat din 1969, anii șaizeci au reprezentat un deceniu de progrese importante atât în ​​dezvoltarea tehnică, cât și în cea de design. De asemenea, este perioada care a pus bazele succesului companiei în arena de ceasuri de prestigiu.

Alături de Grand Seiko, o altă colecție a demonstrat capacitatea companiei de a crea ceasuri mecanice cu precizie ridicată. A fost numit King Seiko și, pe lângă precizie, a oferit un design puternic, dar grațios, care simboliza calitatea ridicată a construcției sale. 2021 marchează 140 de ani de la înființarea Seiko și o recreere a celei de-a doua serii a King Seiko, cunoscută sub numele de King Seiko KSK, ce va fi lansată pentru a celebra acest punct de reper.

La patru ani după lansarea modelului King Seiko, a fost creată în 1965 o a doua serie cunoscută sub numele de King Seiko KSK. Propulsat de un calibru manual cu 25 de bijuterii, seria a fost o inovație în design. Spre deosebire de contururile blânde și rotunjite ale primei creații King Seiko, carcasa KSK era izbitor de ascuțită și unghiulară și avea un aspect contemporan.

Datorită rezistenței la apă și a funcției de oprire a timpului atunci când este setată ora, KSK a oferit un nivel ridicat de practicabilitate, care, împreună cu designul său distinctiv, au făcut ca acesta să fie cel mai căutat ceas din Japonia.

Noua creație readuce la viață fiecare detaliu al modelului KSK din 1965. Combinația cadranului plat cu indexurile fațetate și cu indicatorii mari și ascuțiți recreează eleganța originalului. Fațetele ascuțite și îndrăznețe sunt șlefuite până se obține o finisare ca de oglindă, folosind metoda Zaratsu.

Carcasa din spate are gravat numele King Seiko și are același design în formă de scut ca și originalul. Catarama este, de asemenea, o reproducere exactă a primului model. Numele Seiko și semnul „W” care indică rezistența la apă a KSK apar pe coroană.

Alimentat de calibrul automat subțire Seiko, 6L35

În timp ce recreația este fidelă în toate aspectele designului original, aceasta este complet actualizată atunci când vorbim de tehnologie, funcții și formă. Chiar și cu o mișcare automată și adăugarea unei ferestre pentru dată, noul ceas își păstrează profilul subțire și este cu doar 0,5 mm mai gros decât originalul, datorită dimensiunii reduse a Calibrului 6L35.

Carcasa este puțin mai mare decât cea originală, având 38,1 mm, iar ecranul de protecție, din safir, beneficiază  de un strat antireflex pe suprafața interioară, ce oferă o lizibilitate ridicată din orice unghi.
Durabilitatea acesteia este îmbunătățită datorită învelișului dur, care protejează ceasul de zgârieturi.

Recreația King Seiko KSK va fi disponibilă din ianuarie 2021 ca ediție limitată de 3.000 de exemplare și va putea fi achiziționată de la magazinele Seiko și de la partenerii de retail selectați din întreaga lume.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322