Romain Jerome în camera motoarelor

În 1898, Pământul se afla în pericolul unei invazii extraterestre. De la milioane de kilometri distanţă, marţienii coborau în Anglia pentru a-şi desfăşura întreaga putere distructivă din maşinării mecanice uriaşe. E vorba bineînţeles de o operă de ficţiune, romanul lui H.G Wells „Războiul lumilor”, scris în epoca de început a unui subgen SF – steampunk.

Introducerea nu e întâmplătoare. Steampunk e exact stilul care i-a dat lui Yvan Arpa, designerul şef şi preşedintele Romain Jerome, ideea pentru noul său tourbillon.
A la Grande e un amestec de tehnică şi metal brut, o maşinărie „cu aburi”, închisă într-o carcasă ruginită de 50 mm. Seamănă cu un boiler din camera de motoare a unei nave maritimce, alimentate cu cărbuni şi emană forţa mecanică a cailor putere.

 

 

 

Şarmul vintage al ceasului e construit prin cele 80 de nituri de dimensiuni mici aplicate manual în jurul geamului din cristal safir şi a celor patru punţi de fixare. Aşa cum a mai făcut-o şi cu alte ocazii, RJ a prevăzut un singur index roman supradimensionat şi evidenţiat prin oţelul din care a fost modelat. Înăuntru pot fi observate patru pistoane aşezate în X, în mijlocul cărora tronează tourbillonul deschis. În spate, prin capacul transparent poate fi observat rotorul modelat în forma unei ancore.

Romain Jerome Tourbillon Steampunk A la Grande

Dimensiune : 50mm
Funcţii : ore, minute, tourbillon
Mecanism : automatic RJ2 Concepto, 27 de rubine şi rezervă de mers 72 ore
Carcasă : oţel şi titan
Bezel : oţel oxidat stabilizat
Curea : piele de crocodil
Ediţie limitată 9 piese

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322