Rolex1

Rolex – Cea mai mare lansare a anului 2022

În timp ce expoziția “Watches & Wonders”(organizată în orașul Geneva) aduce o avalanșă de piese noi de la aproape fiecare watch-maker de pe întreaga planetă, niciuna nu este la fel de așteptată precum este cea a brand-ului Rolex. Deși marca obișnuiește să readucă în plan modificări ale dimensiunilor, schimbări ale brățărilor sau, ocazional, chiar apariții ale modelelor vechi, anul acesta, Rolex a avut o evoluție mult mai amplă. 

Combinații de culori noi, un rege modernizat dar și cel mai prestigios metal disponibil. Acestea sunt piesele de rezistență a noii colecții marca Rolex.

Iconicul GMT-Master II este cel mai bine cunoscut pentru ramele sale în două tonuri și poreclele pe care le detine. Astăzi, Rolex prezintă un nou GMT cu o combinație de culori nou-nouță: verde și negru.

Trebuie să te uiți puțin mai atent pentru a descoperi ce mai este nou la acest model GMT. Devine clar după o secundă: este o piesă tip destro. Coroana și fereastra dedicată afișării dății au fost mutate în partea stângă a carcasei dar este și pentru prima dată când Rolex face o producție completă a unui ceas tip destro – o soluție pentru stângacii dar și dreptacii care ar putea prefera coroana din partea stângă a carcasei.

De asemenea, Rolex a anunțat o reînnoire a modelului “Air-King”, care a fost sever subestimat, dând cadranului un lifting și adăugând un set de protecții de coroană. Să te îndrăgostești de noul Air-King înseamnă să apreciezi lucrurile mărunte. O parte din aspectul reîmprospătat al cadranului este un nou „echilibru” al cifrelor, spune Rolex. Aceasta se referă în principal la zero-ul adăugat înainte de marcatorul de 5 minute, astfel încât acum se citește „05”. Din nou, este un mic detaliu, dar este genul de schimbare de care colecționarii Rolex sunt obsedați.

Rolex1 1

Day-Date 40 a fost deja un ceas care, așa cum spune și Rolex, „reprezenta prestigiul”. Odată cu noua interpretare, Rolex crește avantajul acestei descrieri. 

Ceasul vine pentru prima dată, la această dimensiune, în platină cu cadran albastru înghețat. Este vorba despre straturile de prestigiu: Rolex numește platina „cel mai prestigios metal disponibil”. Platina este de asemenea, spune Rolex și unul dintre cele mai dificile metale cu care se lucrează. Au fost nevoie de ani de cercetare și dezvoltare pentru a obține canelarea corectă pe această lunetă din platină.

Ultimul însă nu cel din urmă este noul model “Yacht-Master “ , unul dintre cele mai distractive modele Rolex. Coroana îi conferă strălucire curcubeului, dar acest ceas se inspiră dintr-o altă minune cerească: aurora boreală. 

Rolex3

Există o mulțime de modalități de a traduce aurora boreală într-un ceas, dar puține vor încânta colecționarii reali, cum ar fi o serie de diamante și safire albastre, argintii și roz. Aceasta este și prima dată când modelul “Yacht-Master” vine îmbrăcat în aur alb, dar și în aur galben. Cu siguranță, acesta este ceasul perfect pentru o seară pe yaht.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322