Revenirea lui 31

Acum doi ani, Lange era primul producător care scotea pe piaţă un ceas capabil de a înfrunta bateriile. 31 rezistă o lună întreagă fără ca posesorul să-şi facă griji că se va opri, iar asta fără a beneficia măcar de un mecanism automatic. Mai mult, mecanismul regulator se asigură că balansierul primeşte o forţă constantă la fiecare 10 secunde, indiferent de starea de armare a barileţilor.

  

  

Cuplul incredibil al ceasului este asigurat nu de unul ci de două arcuri spiralate, fiecare măsurând 185cm în lungime. Nu este de mirare că grosimea mecanismului ajunge la 9,6mm, iar diametrul său măsoară 37,3mm.

 

Designul a fost un punct la fel de important ca şi tehnica. Desenul cadranului singur a fost elaborat într-o perioadă de doi ani. Deşi poate părea mult, timpul e singurul care judecă ce înseamnă nemurirea, după cum spune chiar designerul Lange, Martin Schetter. Totuşi, odată finalizat, proiectul a suferit extrem de puţine schimbări până la finalizare, finalizându-se cu concluzia: un ceas în spiritul Lange!

 

Sursă foto: journal.hautehorlogerie

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322