Ressence Type 5X

Ressence dezvaluie editia limitata Type 5X

Compania belgiana Ressence dezvaluie editia limitata Type 5X, un nou membru al lumii haute horlogerie.

Atelierul Ressence a prezentat noul Type 5X. Modelul va fi construit in editie limitata si va marca un moment important pentru companie: 10 ani de la parteneriatul cu Automobili Amos. Putem, asadar, deja intui faptul ca acest ceas va avea un loc special in portofoliul maestrilor.

Ressence Type 5X include cateva dintre cele mai distincte si ezoterice caracteristici ale atelierului belgian.

Este proiectat pe arhitectura deja cunoscuta a modelului Type 5, asadar carcasa pastreaza aceeasi forma de 46 mm din titaniu. Produsul exclusivist se remarca prin margina unidirectionala ce infatiseaza renuntarea la form-factor-ul traditional in favoarea a ceea ce Ressence numeste “margina conducatorului”. Unul dintre cele mai importante aspecte al acestei decizii il reprezinta reimaginarea minimalista a designului pe care Lancia Delta Futurista il poseda.

Tot din aceasta perspectiva este observabila includerea a catorva elemente ce onoreaza reminescentele automotive glorioase din trecut. Margina are o previzualizare reimaginata pentru modul in care se efectua incalzirea motoarelor pentru participarea la curse: un “S” pentru “Start”, si un “R” pentru “Race”. Sistemul de turbocompresoare Lancia era renumit la acea vreme pentru atentia ce o cerea ca sa functioneze corect.

In partea opusa regasim etapele racirii intregului propulsor, exact cu pasii pe care trebuia neaparat sa ii respecte pilotul. E drept, includerea acestor elemente de design are un rol aproape inutil pentru cei care nu au cunoscut perioada de glorie a Lanciei Delta. Arata impresionant, dar nu serveste niciunui scop functional contemporan. Menirea sa este sa amplifice nostalgia si sa marcheze respectul pentru o era in care precizia era necesara in orice miscare, iar predictibilitatea nici nu exista ca pretentie.

In afara acestei margini incarcate de insemnatate pentru cursele generatoare de adrenalina, Type 5X include si emblemele Ressence si Automobili Amos.

Asa cum atelierul belgian ne-a obisnuit deja cu standardul impus de Type 5, Type 5X ofera o rezistenta la apa de pana la 100 metri adancime.

Afisajul ceasului, desi cunoscut clientilor si pasionatilor, imbraca o schema de culori vibranta. Principalul cadran umplut cu ulei este pus in evidenta de un masliniu inchis care, in absenta luminii, poate parea complet negru. Versatilitatea aceasta este oferita si de safirul intarit special pentru a nu permite pierderea de lichid la impacturi mai puternice.

Ressence 5X se bazeaza pe mecanismul automat ROCS 5 al carui inima este ETA 2824-2.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TEMPORIS logo without link 2500x1000 1 e1612950325322