Regele muzicii pop – Regele diamantelor!

Ceasul Vacheron Constantin King Kalla, deţinut temporar de Michael Jackson şi ulterior vândut, este cel mai impresionant unicat din colecţia Kalla. Manufacturat în 1990, ceasul totalizează diamante de 103 carate ce acoperă în totalitate inclusiv brăţara. Se pare că în istoria de peste 250 de ani a casei Vacheron Constantin au fost produse mai puţin de 10 piese King Kalla.

 

 

Pe 14 iunie 2001, Michael Jackson avea mare nevoie de bani şi spera că va găsi sprijin la Sony Music, de unde împrumutase deja 200 de milioane dolari. Răspunsul lui Sony a fost însă unul negativ, aşa că Regele pop şi-a folosit ceasul Vacheron Constantin King Calla pentru a gira un împrumut de la Bank of America.

 

 

Chiar dacă a primit banii, ceasul nu era încă al lui Michael. Dar, cu doar o zi înainte, Jackson se înţelesese cu bijutierul David Orgell din Benerly Hills, care îl dăduse în judecată cu un an înainte. Motivul: Orgell îi dăduse lui Michael ceasul pentru că îi promisese că îl va cumpăra. Achiziţia nu a mai avut loc şi când, într-un final, ceasul a fost adus înapoi, bijutierul nu a vrut să îl mai primească. “Ceasul era zgâriat… şi avea particule de mâncare în el. Era clar folosit în condiţii nepotrivite pentru o asemenea bijuterie!” declara atunci David Orgell. Şi totuşi pe 13 iunie 2001, cazul a fost setat, aşa că în următoarea zi ceasul a putut fi predat la bancă.

 

Via watchesonnet.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.